Directeuren Rogier en Sander Schulmeister van ETS Spoor

ETS Spoor opent nieuw kantoor in Purmerend

ETS Spoor heeft begin deze maand een nieuw kantoor geopend in Purmerend. ETS Spoor is in 1999 opgericht door Sander en Klaus Schulmeister. Het spoorbedrijf startte in Purmerend letterlijk op een zolderkamer van tien vierkante meter, waar net twee bureaus in pasten.

Volgens Klaus Schulmeister duurde het even voordat de onderneming een goede positie in de spoorsector kon innemen. “Het kost enkele jaren om de sector te leren kennen en voldoende kennis op te bouwen. Daarnaast moet je enkele jaren investeren in relatieopbouw.”

Carrière in de spoorsector

Klaus Schulmeister nam bij de opening van het nieuwe kantoor afscheid van het bedrijf vanwege zijn pensioen, na zo’n veertig jaar in de spoorsector te hebben gewerkt. Schulmeister startte zijn carrière bij O&K en werkte daarna bij de Nederlandse Import en Export Maatschappij (dochter van Thyssen Group). Daar was hij verantwoordelijk voor de rails, wissels en lasmaterialen. Zo haalde hij de spoorwissels van VAE & BWG (later Voestalpine, red.) naar Nederland. Eenmaal voor zichzelf begonnen kwam hij in contact met Vossloh en hadden ze al snel succes met deze fabrikant. Al snel groeide ETS Spoor door en wisselde diverse malen van vestiging.

Inmiddels is ETS Spoor een gevestigde partij in de Nederlandse spoorsector. De onderneming heeft een team van dertien deskundige en betrokken medewerkers, met jarenlange ervaring in het ontwikkelen en leveren van innovatieve en duurzame systemen voor de spoorsector. Het bedrijf werkt samen met gerenommeerde producenten zoals Amberg Technologies, Arcelor Mittal, Goldschmidt Thermit en Vossloh en vele anderen.

Kantoor ETS Spoor in Purmerend
Het nieuwe kantoor van ETS Spoor in Purmerend

Nieuwe directie

Op 1 mei 2013 namen Rogier en Sander Schulmeister het stokje over van hun vader en traden aan als directieleden. Klaus Schulmeister bleef in de tussentijd op de achtergrond betrokken bij het spoorbedrijf. Klaus Schulmeister: “Ik ben trots op het team van ETS Spoor voor wat ze hier hebben neergezet. Een prachtig nieuw kantoor, een symposium en een beurs in eigen huis. Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij waar gaan maken te geven wat de spoorsector nodig heeft.”

Voorafgaand aan de opening van het nieuwe kantoor en het officiële afscheid van Klaus Schulmeister vond er bij de nieuwe vestiging van ETS Spoor een symposium over het thema ‘Spoor van de Toekomst’ plaats. Daarbij werden presentaties gegeven over diverse innovaties op spoorgebied zoals elasticiteit in het spoor, duurzame en CO2 opruimende producten, geluidswerende materialen, maar ook spooronderhoudsdiensten zoals lassen, slijpen en frezen van spoorstaven. Ook was er een beursvloer in de nieuwe vestiging ingericht, waar diverse producenten waar ETS Spoor mee samenwerkt hun producten toonden.

Afscheid Klaus Schulmeister ETS Spoor
Klaus Schulmeister gaat van zijn welverdiende pensioen genieten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.