Inspectie spoor met drone door ASSET Rail

Arcadis en Dura Vermeer volledig eigenaar van Asset Rail

Arcadis en Dura Vermeer worden volledig eigenaar van spooraannemer Asset Rail. Ze nemen het belang van 40 procent over van investeringsmaatschappij Egeria. In de nieuwe aandelenstructuur heeft Arcadis een belang van 40 procent en Dura Vermeer 60 procent. De financiële details zijn niet bekendgemaakt.

ASSET Rail is in 2006 opgericht door Arcadis (20 procent), Dura Vermeer (40 procent) en Imtech (40 procent) om op een innovatieve manier het onderhoud van het spoor te organiseren. Na het faillissement van Imtech nam Egeria het bedrijfsonderdeel Imtech Traffic and Infra over, waarvan Asset Rail deel uitmaakte. Op dit moment beheert Asset Rail de contractgebieden Gelre en Eemland. De spooraannemer beschikt over specialistische kennis van alle relevante vakdisciplines binnen de railinfrastructuur.

Assetmanagement

Directeur Gert Kroon van Arcadis is enthousiast over deze aankoop: “Met de specialistische kennis binnen Asset Rail kunnen we onze kennis over assetmanagement verder uitbreiden. Op die manier kunnen we ook klanten op andere plaatsen in de wereld helpen om hun prestaties op dit gebied te verbeteren. Ten tweede is Asset Rail een mooi bedrijf dat we samen met Dura Vermeer verder gaan uitbouwen.”

Koene Talsma, divisiedirecteur van Dura Vermeer: “Asset Rail heeft in de afgelopen jaren haar meerwaarde bewezen als innovatieve spooronderhoudsaannemer. We zijn er trots op dat we samen met Arcadis de continuïteit hiervan kunnen waarborgen en daarmee kunnen bijdragen aan de spoorkwaliteit.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.