werkzaamheden BAM Almere

BAM Infra bereikt trede 4 van veiligheidsladder ProRail

BAM Infra Rail heeft trede 4 van de Veiligheidsladder van ProRail behaald. Trede 4 betekent dat de veiligheidsprocedures van BAM Infra Rail in orde zijn en dat haar werknemers veiligheid in houding en gedrag consequent laten zien. Het hogere veiligheidsniveau levert BAM gunningsvoordeel op in aanbestedingen van ProRail.

Volgens directeur Maarten van Raaij werpt het zijn vruchten af dat BAM Infra in “een open en diverse cultuur” werkt. “Door planmatig te werken en een sterkere focus op de wensen van onze klanten zijn onze efficiency en uitvoeringskwaliteit sterk verbeterd. Dat heeft een direct effect op het beheersen van risico’s en de veiligheid van onze mensen. Kwaliteit en veiligheid gaan hand in hand”, aldus de topman.

Veiligheidsladder

De Veiligladder van ProRail heeft vijf treden. Jaarlijks wordt het veiligheidsbewustzijn van erkende spooraannemers gecontroleerd. Het veiligheidscertificaat is maximaal drie jaar geldig en kan aansluitend met drie jaar worden verlengd. De score wordt bepaald op basis van achttien bedrijfskarakteristieken. Aan elke trede is een vast percentage gunningsvoordeel verbonden, dat op kan lopen tot tien procent.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.