VolkerRail, spoorwerkzaamheden

VolkerRail bereikt trede 4 van Veiligheidsladder

VolkerRail heeft trede 4 van de Veiligheidsladder van ProRail bereikt. Daarmee is de onderneming de eerste spooraannemer die deze trede heeft bereikt. De Veiligheidsladder is in het leven geroepen om veiligheidsbewustzijn tijdens spoorwerkzaamheden te bevorderen.

De ladder bestaat uit 5 treden. Hoe meer verantwoordelijkheid, reflectie en investeringen in veiligheid een onderdeel zijn van de organisatie, des te hoger de score. Om trede vier te bereiken is er binnen VolkerRail op alle afdelingen veel geïnvesteerd in houding en gedrag. Volgens het bedrijf is het door de inzet van alle medewerkers gelukt om deze prestatie te leveren.

Veiligheid

“Door al onze mensen is keihard gewerkt aan het bereiken van trede 4. Wij zijn erg trots op het feit dat wij als eerste in onze branche deze stap hebben gezet”, zegt directeur Jan Vos van VolkerRail. “Veiligheid mag nooit vanzelfsprekend zijn, dat begrijpen wij als geen ander. We geloven dat werken aan veiligheid zorgt voor verbetering van alles wat we doen en dus geen geld kost maar juist geld oplevert.”

ProRail is blij dat VolkerRail stappen heeft gezet en een voorbeeld geeft aan andere bedrijven. “Een mooi richtpunt en stimulans ook voor andere bedrijven om stappen te zetten en het werken aan het spoor nog veiliger te maken”, zegt Wim Knopperts, waarnemend directeur Operatie bij ProRail.

Beste Werkgever Award

VolkerRail behaalde deze week ook een hoge notering in de Beste Werkgevers Award. VolkerRail staat als enige spooraannemer in de top 100, op plek 12. Het Beste Werkgeversonderzoek is dit jaar voor de 15e keer uitgevoerd door Effectory en Intermediair om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.