Wilma Mansveld, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu

Oppositie wil spoorexperts horen vóór debat met Mansveld

De oppositiepartijen in de Tweede Kamer willen dat er nog vóór het debat met staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu van dinsdag een hoorzitting is over ProRail. Zij willen experts aan het woord laten over de financiële problemen bij de spoorbeheerder. De PVV heeft met een motie van wantrouwen gedreigd.

CDA, D66, SP, PVV en GroenLinks willen voormalig financieel topman Ruud van der Steeg van ProRail, directeur Gerard Sanderink van Strukton en een afvaardiging van accountants- en belastingbedrijf PwC horen.

Financieel tekort

De topman van Strukton zei zaterdag in een interview met De Telegraaf dat het management bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu niet op orde is en dat veel ambtenaren overspannen zijn. De oppositiepartijen vragen zich af of Mansveld ProRail wel de baas kan. De spoorbeheerder heeft een financieel tekort van een half miljard voor de periode tot en met 2028 en de communicatie met het ministerie verloopt moeizaam.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.