Spoorbrug over de Oude Maas, bron: ProRail

Technisch mankement aan spoorbrug over de Oude Maas

De spoorhefbrug over de Oude Maas tussen Dordrecht en Zwijndrecht wordt sinds dinsdagmiddag niet meer gehesen. ProRail ontdekte een technisch mankement in een van de kabelwielen waarlangs de hijskabels van de hefbrug lopen. Uit voorzorg is besloten de hefbrug niet meer te hijsen tot het euvel is verholpen. Het treinverkeer ondervindt geen hinder van de storing. Rijkswaterstaat adviseert schepen hoger dan 11,4 meter om via de Noord te varen. Schippers zijn daardoor langer onderweg.

Het spoordek wordt normaal gesproken meerdere keren per dag gehesen om schepen over de Oude Maas door te laten. Afgelopen dinsdag bleek dat er een probleem was met een van de kabelwielen. Het wiel kon niet meer draaien door kapotte lagers. Daarop is besloten de brug niet meer te heffen. ProRail is samen met een gespecialiseerde aannemer bezig de schade te herstellen zodat de brug zo snel mogelijk weer gehesen kan worden.

Spoorbrug

Eerder dit jaar was er ook al een defect aan de brug. De spoorbrug over de Oude Maas tussen Dordrecht en Zwijndrecht kon toen een aantal weken niet open vanwege een probleem aan de hijskabels. De harde wind zorgde er destijds voor dat reparatiewerkzaamheden niet konden worden uitgevoerd. Voorzover bekend is er geen relatie tussen de problemen die er toen waren en nu.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.