Baanwerkers Infrabel leren werken met kortsluitlans Dual Inventive

Belgische baanwerkers hebben onlangs een cursus gevolgd om te leren werken met de kortsluitlans ZKL 3000 RC-C. Zij kregen onder meer een instructie van Dual Inventive die dit systeem aan spoorbeheerder Infrabel leverde.

Het Nederlandse technologiebedrijf heeft de ZKL 3000 RC-C speciaal voor Infrabel ontwikkeld. Het gaat om een type kortsluitlans uitgerust met bekabelde afstandsbediening RS 3000, waarvan er eind vorig jaar honderd exemplaren zijn geleverd.

Kortsluitlans

Om de invoering van het systeem gestroomlijnd te laten verlopen hebben Dual Inventive en Infrabel een cursus ontwikkeld voor diegenen die de kortsluitlans zullen gaan gebruiken. Aspecten die behandeld worden zijn het plaatsen en uit het spoor halen van het systeem, een functionaliteitstest, de verschillende statussen van de ZKL 3000 RC-C, activeren en de-activeren en transport. Na de cursus volgt een examen, afgenomen door Infrabel.

De eerste cursussen hebben inmiddels plaatsgevonden en de eerste certificaten en bevoegdheden om te mogen werken met het ZKL 3000 RC-C systeem zijn uitgegeven.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.