Gilles Mougenot, Voorzitter van Argos Soditic Partners, Geert Pauwels, directeur van NMBS Logistics en Jo Cornu, directeur van NMBS

NMBS Logistics komt in handen van buitenlandse investeerder

De raad van bestuur van de Belgische spoorwegen NMBS verkoopt haar dochteronderneming NMBS Logistics aan het private fonds Argos Soditic. Argos Soditic krijgt 66,6 procent van NMBS Logistics in handen.

De transactie zal de financiële middelen van NMBS Logistics, de goederentak van de Belgische spoorwegen, met in totaal 70 miljoen euro versterken. 20 miljoen komt uit de kapitaalverhoging van Argos Soditic, 50 miljoen komt van andere, externe financieringen. Verder zal NMBS de converteerbare lening van 25 miljoen euro die is toegekend aan de vennootschap in kapitaal omzetten.

Ontwikkeling organisatie

Spoorgoederenvervoerder NMBS Logistics wist in de afgelopen vijf jaar ruim 100 miljoen euro verlies in 2009 om  te buigen tot 11 miljoen euro operationele winst in 2014. Directeur Geert Pauwels van NMBS Logistics: “Deze transactie is uitstekend nieuws voor onze klanten en medewerkers. De onderneming heeft de voorbije jaren enorme inspanningen geleverd. Het vertrouwen van een aandeelhouder als Argos bevestigt dat we op de goede weg zijn. Het is alvast een sterk signaal naar onze klanten: we blijven onze producten, onze diensten en onze organisatie verder ontwikkelen.

Directeur Jo Cornu van NMBS vult hem aan: “Ik ben blij dat we na 15 maanden aanhoudende inzet een oplossing hebben kunnen vinden om NMBS Logistics structureel te versterken. Argos is de sterke partner die NMBS Logistics nodig heeft om verder te gaan met haar ontwikkeling in samenwerking met haar historische partner, NMBS. De nauwe operationele samenwerkingen tussen NMBS en NMBS Logistics zullen voortgezet worden.”

Spoorgoederenvervoer

Voorzitter Gilles Mougenot van Argos Soditic Partners: “Argos is verheugd NMBS Logistics te kunnen ondersteunen bij haar ontwikkeling tot sterke en onafhankelijke speler op de Belgische en Europese markt van vrachtvervoer per spoor. Het bedrijf beschikt over een ervaren management met een duidelijke en doeltreffende strategie die wij zullen voortzetten.”

Lees ook:

Nieuwe spoorverbindingen zorgen voor winst NMBS Logistics

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.