Arcadis geeft advies in Engels spoorproject Crossrail

Arcadis wordt adviseur in de eerste fase van het grote Engelse spoorproject Crossrail 2. Crossrail 2 is een nieuwe spoorlijn die het zuidwesten van Londen met het noordwesten verbindt. Het gaat om een spoorlijn die Hertfordshire en delen van Surrey en Middlesex met elkaar via een nieuwe spoortunnel die onder het centrum van Londen doorgaat. De opdracht is door Transport for Londen aan Arcadis-dochter Hyder verleend. Het totale project heeft een waarde van zo’n 26 miljard euro.

De nieuwe spoorlijn is 36 kilometer lang en gaat voor het grootste deel onder de grond. De verbinding heeft 13 ondergrondse stations en twee bovengronds. Er komen twee belangrijke nieuwe verbindingen met de bestaande spoornetwerken van National Rail en London Underground bij de stations Euston Tottenham Court Road en Victoria.

Onderzoek

Arcadis gaat onder meer onderzoek doen naar de technische haalbaarheid en de kosten. Nadat opdrachtgever Transport for Londen haar goedkeuring geeft kan in 2020 worden begonnen met de aanleg.

Het Crossrail-project moet Londen beter bereikbaar maken per spoor. De nieuwe spoorinfrastructuur door Londen gaat krijgt een totale lengte van ruim 118 kilometer en moet aansluiten op de bestaande spoor- en metrolijnen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.