Ontwerp, onderdoorgang, Om den Noort

Bouw onderdoorgang Om den Noort gegund aan Mobilis

ProRail heeft aannemer Mobilis de bouw van onderdoorgang Om den Noort in Wolvega gegund. De opdracht heeft een waarde van 4,19 miljoen euro. Door de komst van de onderdoorgang kan de overweg verdwijnen en het treinverkeer tussen Leeuwarden en Zwolle van twee naar vier treinen per uur groeien.

Door de extra treinen komen er ook meer overstapmogelijkheden voor inwoners van de gemeente Weststellingwerf voor de treinen naar Leeuwarden en de Randstad. De onderdoorgang zorgt voor meer veiligheid, voor trein- en wegverkeer en ook voor een betrouwbaarder treinverbinding. Er kunnen straks auto’s, fietsers en voetgangers gebruikmaken van de onderdoorgang.

Bouw

ProRail, de provincie Friesland en gemeente Weststellingwerf werken samen aan de bouw van de onderdoorgang. De onderdoorgang wordt gefinancierd door de gemeente Weststellingwerf en uit de RSP-gelden, die de drie noordelijke provincies investeren in economie en bereikbaarheid. De onderdoorgang maakt tevens onderdeel uit van Spoorplan Noord-Nederland.

Positief aan de bieding van Mobilis is volgens ProRail onder andere dat de aannemer minder reizigershinder veroorzaakt tijdens de bouw. Oorspronkelijk waren drie buitendienststellingen met hinder voor reizigers voorzien. Maar Mobilis plant in plaats daarvan twee weekenden, waarvan eentje in april en eentje in juli 2015. Realisatie van de onderdoorgang staat gepland voor eind april 2016. De bouw begint eind 2014 of begin 2015.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bouw onderdoorgang Om den Noort gegund aan Mobilis | SpoorPro.nl
Ontwerp, onderdoorgang, Om den Noort

Bouw onderdoorgang Om den Noort gegund aan Mobilis

ProRail heeft aannemer Mobilis de bouw van onderdoorgang Om den Noort in Wolvega gegund. De opdracht heeft een waarde van 4,19 miljoen euro. Door de komst van de onderdoorgang kan de overweg verdwijnen en het treinverkeer tussen Leeuwarden en Zwolle van twee naar vier treinen per uur groeien.

Door de extra treinen komen er ook meer overstapmogelijkheden voor inwoners van de gemeente Weststellingwerf voor de treinen naar Leeuwarden en de Randstad. De onderdoorgang zorgt voor meer veiligheid, voor trein- en wegverkeer en ook voor een betrouwbaarder treinverbinding. Er kunnen straks auto’s, fietsers en voetgangers gebruikmaken van de onderdoorgang.

Bouw

ProRail, de provincie Friesland en gemeente Weststellingwerf werken samen aan de bouw van de onderdoorgang. De onderdoorgang wordt gefinancierd door de gemeente Weststellingwerf en uit de RSP-gelden, die de drie noordelijke provincies investeren in economie en bereikbaarheid. De onderdoorgang maakt tevens onderdeel uit van Spoorplan Noord-Nederland.

Positief aan de bieding van Mobilis is volgens ProRail onder andere dat de aannemer minder reizigershinder veroorzaakt tijdens de bouw. Oorspronkelijk waren drie buitendienststellingen met hinder voor reizigers voorzien. Maar Mobilis plant in plaats daarvan twee weekenden, waarvan eentje in april en eentje in juli 2015. Realisatie van de onderdoorgang staat gepland voor eind april 2016. De bouw begint eind 2014 of begin 2015.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.