Europa Kijkdagen, Dual Inventive

Dual Inventive opent deuren tijdens Europa Kijkdagen

Technologiebedrijf Dual Inventive opent op 9 mei haar deuren tijdens de Europa Kijkdagen. Door middel van demo’s, video’s, posters en uitleg van deskundig personeel komen bezoekers op het kantoor in Oisterwijk alles te weten over de verdere ontwikkeling en benutting van het Nederlandse spoor.

Om te zorgen dat treinen veilig en op tijd rijden wordt er hard gewerkt aan het spoor. Maar wat betekent het werken aan het spoor? En vooral, hoe zorg je ervoor dat je veilig aan het werk bent? Technologiebedrijf Dual Inventive in Oisterwijk ontwikkelt producten en systemen die het mogelijk maken om de onderhoudswerkzaamheden aan het spoor veilig en efficiënt uit te voeren. Dit is erg belangrijk, omdat het steeds drukker wordt op het spoor. Dual Inventive levert haar producten onder meer aan ProRail, Strukton Rail, BAM Rail en Infrabel.

Baanvak afsluiten

De Zelfsignalerende Kortsluit Lans 3000 Remote Control (ZKL 3000 RC) is het eerste product dat door Dual Inventive met behulp van Europese middelen is ontwikkeld. Met dit product is het mogelijk om een baanvak af te sluiten voor treinverkeer, zodat onderhoudswerkzaamheden veilig door de baanwerkers uitgevoerd kunnen worden.

De ZKL 3000 RC is op afstand met een druk op de knop te bedienen. Via een draadloze data verbinding kan hiermee een groot stuk spoor in een paar seconden beveiligd worden. Nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen en nieuwste producten? Het kantoor van Dual Inventive aan de Belgiëstraat 5 in Oisterwijk is op vrijdag 9 mei van 13.30 en 16.30 te bezoeken.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.