werkzaamheden, bovenleiding

Dura Vermeer neemt 40 medewerkers over van Spitzke

Dura Vermeer Railinfra neemt ongeveer 40 medewerkers over van Spitzke Spoorbouw. De overname betekent dat Dura Vermeer zich kan versterken op het gebied van bovenleidingen en draagconstructies. Daarnaast breidt de spooraannemer haar disciplines uit met treinbeveiliging.

De overname van de medewerkers van Spitzke is een van de stappen die Dura Vermeer Railinfra neemt om een multidisciplinaire hoofdaannemer in de spoorweginfrastructuur te worden. De ondernemingsraden van beide bedrijven gaven een positief advies over de overname. De financiële details worden niet bekendgemaakt.

Werkplekbeveiliging

Het overgrote deel van de circa 40 medewerkers van Spitzke zal actief zijn in de voorbereiding en uitvoering van projecten en heeft als standplaats Hoofddorp en Utrecht. Personeel dat werkzaam is in de werkplekbeveiliging wordt ondergebracht bij Saferail, het gezamenlijke bedrijf van Dura Vermeer en Ingenieursbureau Movares. De overname van gereedschap en drie bovenleidingmachines van Spitzke maken onderdeel uit van de overeenkomst.

Spitzke Spoorbouw is een Duits bouwbedrijf voor spoorweginfrastructuur met vestigingen in Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Turkije en Nederland. Spitzke brengt haar activiteiten in Nederland terug tot het inzetten van spoorbouwmachines en levering van dwarsliggers. Dura Vermeer heeft met Spitze Nederland de afspraak om de huidige portefeuille af te maken en enkele langlopende projecten (werkplekbeveiliging) over te nemen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.