Maasvlakte West, emplacement

Spoorverdubbeling op emplacement Maasvlakte West

Het emplacement Maasvlakte West krijgt er 18 nieuwe sporen bij. Daarmee wordt het huidige emplacement verdubbeld. Dura Vermeer Railinfra legt de nieuwe sporen aan en zorgt voor de bovenleidingen, onderhoudswegen en installaties. Het totale project heeft een aanneemsom van ruim 40 miljoen euro.

Het aantal treinen op emplacement West neemt toe door de komst van Maasvlakte 2 en de bouw van nieuwe containerterminals. Dura Vermeer Railinfra is op dit moment ook bezig met de aanleg van de sporen en kraanbanen bij de containerterminal APM Terminals.

Aanbesteding

De aanbesteding is uitgevoerd volgens Best Value Procurement, een filosofie die uitgaat van het inkopen en realiseren van de beste kwaliteit voor de laagste prijs. Dit hield in dat er naast de prijs ook is gekeken naar het plan van aanpak en door de opdrachtgever afgenomen interviews.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Spoorverdubbeling op emplacement Maasvlakte West”

Dirk Willem Roggeveen|26.03.13|16:48

Even reclame maken, yes leuke klus….

Nick Morsch|25.04.13|11:04

Dat is inderdaad een zeer mooie klus.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.