Wolter van Houten, Heatpoint, Innovation Award, Railtech Europe 2013

Heatpoint wint Innovation Award met isolatie voor wisselverwarming (video)

Heatpoint heeft woensdag de eerste prijs gewonnen van de Innovation Award tijdens Rail-Tech Europe. Het bedrijf won de prijs met een innovatief product waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht bij wisselverwarming op het spoor. Dit isolatiemateriaal zorgt ervoor dat 50 procent van de energie die de verwarmingsinstallaties gebruiken, wordt bespaard.

Een internationale jury van experts uit de railsector beoordeelde de aanvragen en maakte de winnaars woensdag bekend.

Bekijk het video-interview met directeur Wolter van Houten van Heatpoint.

Spoortrailer

Een spoortrailer die makkelijk om te vormen is tot aanhangwagen eindigde woensdag op de tweede plek. Met de spoortrailer, ook wel Trensformer genoemd, kunnen spoorbedrijven straatvoertuigen op het spoor plaatsen om ze daar in te zetten voor spooronderhoud of rangeerwerkzaamheden.

Het bedrijf Rail Engineerings Systems (R.EN.S) is de bedenker van de Trensformer. De Trensformer kan worden opgekrikt en daarna als aanhanger achter een auto worden gehangen.

Rail-Tech Europe

Andere kanshebbers voor de award waren de bedrijven Alom, Bemo Rail, ETS Spoor, Protec Railadvies, Rail Road Systems, Mobiwaps en Rail Road Systems. Het is de zevende keer dat de Innovation Award wordt uitgereikt tijdens Rail-Tech.

Presentaties en workshops

Op Rail-Tech Europe presenteren bedrijven zich bij meer dan 130 stands. Naast de lancering van diverse, nieuwe producten worden er ook presentaties en workshops gegeven. Rail-Tech vindt van 19 tot en met 21 maart plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Marieke van Gompel

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Heatpoint wint Innovation Award met isolatie voor wisselverwarming (video)”

Thomas van Ammers|05.04.13|19:27

Dat is leuk maar ik zie geen voorbeeld van een wissel waarop bijv. de ATB lus kabel, sectie kabel, broken rail of de retour kabel vast zit en hoe word de isolatie dan toegepast?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.