metro, Singapore

Singapore wil railnetwerk verdubbelen

Singapore wil in 2030 het metro- en lightrail-netwerk verdubbeld hebben tot een lengte van 360 kilometer. Om dit mogelijk te maken wil de vervoersautoriteit LTA in het Aziatische land twee nieuwe spoorlijnen bouwen en drie bestaande lijnen verlengen.

De nieuwe, nog aan te leggen spoorlijnen zijn de 50 kilometer lange Cross Island Line en de Jurong Region Line met een lengte van 20 kilometer, zo meldt www.railway-technology.com.

Spoorlijnen

De aanleg van de Cross Island Line is naar verwachting in 2030 klaar. De spoorlijn start in Changi en gaat via Loyang, Pasir Ris, Hougang en Ang Mo Kio naar Sin Ming. De Jurong Region Line wordt straks onder meer gebruikt door inwoners van Boon Lay, Choa Chu Kang en het nog verder te ontwikkelen Tengah. Deze spoorlijn zal in 2025 af zijn.

Naast de aanleg van de nieuwe spoorlijnen wordt de Noord East Line in noordelijke richting verlengd met een station in Punggol North. De Downtown Line zal vanaf 2025 aangesloten zijn op de Eastern Region Line.

Groei in gebruik OV

Verder zullen op de Circle Line Stage 6 station Harbour Front en station Marina Bay met elkaar worden verbonden. Ook onderzoekt LTA de mogelijkheid om een nieuw station toe te voegen op de North-South Line tussen de stations van Yishun en Sembawang.

De spoorwerkzaamheden in Singapore moeten de verwachte groei in het gebruik van openbaar vervoer in de komende twintig jaar opvangen. Singapore heeft ruim vijf miljoen inwoners. Door de verdubbeling van het railnetwerk, zullen straks acht op de tien huishoudens op loopafstand van een station verwijderd zijn.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Singapore wil railnetwerk verdubbelen”

Tram Plus|27.01.13|12:51

Zo doen we dat!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.