Logistiek Centrum Infrastructuur, Infrabel, Kortrijk

Infrabel wil logistieke centra om sneller te kunnen ingrijpen

Infrabel heeft in het Belgische Kortrijk het Logistiek Centrum Infrastructuur geopend. Alle technische diensten van Infrabel in Kortrijk komen daar nu samen. België telt op dit moment 15 logistieke centra. Infrabel wil op termijn 22 logistieke centra in heel België hebben. Vanuit deze centra kan er sneller worden ingegrepen bij storingen en incidenten op het spoor.

Tot voor kort zaten de technische medewerkers in Kortrijk verspreid over diverse locaties. Om dit samen te brengen is zes miljoen euro geïnvesteerd. 

Het technisch personeel houdt zich bezig met het beheer en onderhoud van sporen, wissels en seininrichting.

Storingen en incidenten

De medewerkers staan 24 uur per dag klaar om in te grijpen bij storingen aan seininrichting en voedingsinstallaties en incidenten op het spoor. 

Infrabel verwacht dat dit door de opening van het nieuwe logistiek centrum nog beter gaat.

Infrabel is in 2009 gestart met de bouw van het moderne logistieke centrum. In het nieuwe gebouw in Kortrijk werken 120 mensen. Het gaat om technici, ingenieurs, magazijniers en administratief personeel. Zij bewaken het gebied van Oudenaarde tot Poperinge en van Roeselare tot Moeskroen.

Spoorwegnet

Het logistieke centrum is aangesloten op het spoorwegnet met twee eigen sporen. Daarop kunnen de werktreinen worden geplaatst. Het logistiek centrum heeft daarnaast een binnen- en buitenmagazijn waar al het materiaal overzichtelijk opgeslagen ligt.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.