Spoorbrug in Antwerpen ruimt het veld

De Belgische spoorinfrabeheerder Infrabel gaat dit weekend de spoorbrug over de IJzerlaan in Antwerpen afbreken. De brug van de lijn Mortsel – Antwerpse Haven moet plaatsmaken voor een nieuwe spoorbrug, die in het voorjaar van 2013 geplaatst wordt. Het vervangen van de brug maakt deel uit van het project  Spoorbruggen uit het Masterplan 2020.

Het masterplan van de Vlaamse regering is erop gericht om goederenvervoer over het spoor en het water te stimuleren. Onderdeel van het plan is onder meer de aanpassing van de spoorbruggen over de Merksemsestraat en het vernieuwen van de spoorbruggen over de IJzerlaan. Eind juni werd de oude spoorbrug over het Albertkanaal al afgebroken, dit weekend is de IJzerlaan aan de beurt en vanaf november begint de vernieuwing van de spoorbrug over de Merksemsestraat.

Verhoging bruggen en verbreding vaargeul

Het plan voorziet verder in verhoging van de bruggen over het Albertkanaal en een verbreding van de vaargeul.

Infrabel heeft drie dagen uitgetrokken voor het afbreken van de brug. Vanaf vanavond tot maandagmiddag is de IJzerlaan afgesloten en begint Infrabel met het demonteren van de brug. De onderdelen worden in stukken gezaagd, naar het Albertkanaal vervoerd om ze verder te verkleinen en dan afgevoerd.

Het project loopt nog tot eind 2014 en kost in totaal zo’n 20 miljoen euro. Bij het project werkt Infrabel samen met Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel en nv De Scheepvaart.

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spoorbrug in Antwerpen ruimt het veld | SpoorPro.nl

Spoorbrug in Antwerpen ruimt het veld

De Belgische spoorinfrabeheerder Infrabel gaat dit weekend de spoorbrug over de IJzerlaan in Antwerpen afbreken. De brug van de lijn Mortsel – Antwerpse Haven moet plaatsmaken voor een nieuwe spoorbrug, die in het voorjaar van 2013 geplaatst wordt. Het vervangen van de brug maakt deel uit van het project  Spoorbruggen uit het Masterplan 2020.

Het masterplan van de Vlaamse regering is erop gericht om goederenvervoer over het spoor en het water te stimuleren. Onderdeel van het plan is onder meer de aanpassing van de spoorbruggen over de Merksemsestraat en het vernieuwen van de spoorbruggen over de IJzerlaan. Eind juni werd de oude spoorbrug over het Albertkanaal al afgebroken, dit weekend is de IJzerlaan aan de beurt en vanaf november begint de vernieuwing van de spoorbrug over de Merksemsestraat.

Verhoging bruggen en verbreding vaargeul

Het plan voorziet verder in verhoging van de bruggen over het Albertkanaal en een verbreding van de vaargeul.

Infrabel heeft drie dagen uitgetrokken voor het afbreken van de brug. Vanaf vanavond tot maandagmiddag is de IJzerlaan afgesloten en begint Infrabel met het demonteren van de brug. De onderdelen worden in stukken gezaagd, naar het Albertkanaal vervoerd om ze verder te verkleinen en dan afgevoerd.

Het project loopt nog tot eind 2014 en kost in totaal zo’n 20 miljoen euro. Bij het project werkt Infrabel samen met Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel en nv De Scheepvaart.

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.