Deutsche Bahn, hoofdkantoor, Berlijn

DB onderstreept doelstelling van 30 procent vrouwen in de top

Konzernzentrale der Deutschen Bahn AG am Potsdamer Platz in Berlin

Deutsche Bahn (DB) heeft opnieuw benadrukt dat de managementlaag van het bedrijf in 2024 voor 30 procent uit vrouwen moet bestaan. Op de middellange termijn streeft de vervoerder naar gelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in die posities. 

DB zegt dat de doelstelling voor 2024 binnen handbereik ligt, aangezien tal van maatregelen ervoor hebben gezorgd dat een kwart van de managementposities inmiddels door vrouwen vervuld zijn. Onder het mom van het 30 maatregelen voor 30 procent-programma van DB is er bij de werving en selectie voortaan meer aandacht voor vrouwen. Bovendien is er meer oog gekomen voor flexibele werktijden.

DB is nieuwkomer van het jaar in Frauen Karriere Index

Daarnaast wordt elke manager geacht ook een persoonlijke bijdragen te leveren aan het programma. Dat kan door bijvoorbeeld iemand in een lagere functie te begeleiden of door zelf actief vrouwen te werven. Tenslotte zit de directie bovenop de naleving van deze en andere maatregelen.

De inspanningen van DB zijn niet onopgemerkt gebleven. In de zogeheten Frauen Karriere Index, een platform dat de activiteiten van bedrijven om meer vrouwen in de top te krijgen rangschikt, is DB uitgeroepen tot Nieuwkomer van het Jaar. Het tijdschrift Birgitte, het grootste vrouwenblad van Duitsland, geeft de vervoerder vijf sterren en oordeelt dat het een van de beste werkgevers voor vrouwen is.

Lees ook:

U las zojuist één van de premium artikelen gratis.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

DB onderstreept doelstelling van 30 procent vrouwen in de top | SpoorPro.nl
Deutsche Bahn, hoofdkantoor, Berlijn

DB onderstreept doelstelling van 30 procent vrouwen in de top

Konzernzentrale der Deutschen Bahn AG am Potsdamer Platz in Berlin

Deutsche Bahn (DB) heeft opnieuw benadrukt dat de managementlaag van het bedrijf in 2024 voor 30 procent uit vrouwen moet bestaan. Op de middellange termijn streeft de vervoerder naar gelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in die posities. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.