Verkeersleidingspost Utrecht in aanbouw, foto: ProRail

Opnieuw minder treinen door personeelstekort verkeersleidingspost Utrecht

Door onderbezetting op de verkeersleidingspost Utrecht konden er dinsdag tussen 15.00 uur en 23.00 uur minder intercity’s tussen Amersfoort en Amsterdam en tussen Amersfoort en Deventer rijden. Dat meldde ProRail dinsdag. Tussen Utrecht en Amersfoort rijden vier in plaats van zes intercity’s per uur.

Volgens de spoorbeheerder is de onderbezetting is het gevolg van personeelstekort op de verkeersleidingposten van ProRail. Vorige maand vielen er ook treinen uit vanwege een combinatie van ziekteverzuim en een structureel personeelstekort op de verkeersleidingspost in Utrecht.

Onderbezetting verkeersleidingsposten

“Bij onderbezetting moeten we ervoor kiezen om minder treinen te laten rijden, omdat er onvoldoende collega’s zijn die de veiligheid bij normale drukte kunnen waarborgen. De roosterdruk is bij onze posten zo hoog dat een enkele afmelding tot gevolg kan hebben dat we hiertoe moeten besluiten”, aldus de spoorbeheerder die aangeeft het erg vervelend te vinden voor de reiziger.

RailConnect en InTraffic maakten in mei bekend een opleiding tot treindienstleider te hebben ontwikkeld, waarvan de eerste groep met de opleiding is gestart. Dit biedt spoorbeheerder ProRail de kans om extern mensen op te leiden. ProRail meldde dit jaar daarnaast flink te blijven investeren in wervingscampagnes om nieuwe treinverkeersleiders aan te trekken.

Update: woensdag 8.18 uur

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.