Nachttrein naar Praag

Video treinrit naar Praag: “Gezelligheid is het kenmerk van de nachttrein”

“Gezelligheid dat is toch wel het kenmerk van de nachttrein. We hebben van allerlei reizigers zoals jongeren, gezinnen met kinderen en studenten dus wat dat betreft is er voor ieder wat wils”, zei mede-eigenaar Maarten Bastian van GreenCityTrip vrijdagavond op weg in de trein naar Praag.

SpoorPro reisde vanaf station Breda een deel van de rit mee in de volgeboekte nachttrein. In totaal zevenhonderd passagiers zijn aanwezig in het voertuig met 16 rijtuigen en een lengte van 500 meter. “Erg leuk om te zien dat iedereen met zijn rolkoffertje klaar staat op het station”, vindt directeur Bastian.

Onderweg in de trein vertelt een jonge treinreiziger dat hij uitkijkt naar zijn bezoek aan Praag. “Ik heb voor de trein gekozen, omdat ik hoogtevrees en vliegangst heb. Ik heb zelf nog nooit in een vliegtuig gezeten dus vandaar dat ik vandaag in de trein zit.”

Bekijk de video:

Alle kaarten uitverkocht

Mede-eigenaar Hessel Winkelman: “Dat de eerste rit is volgeboekt is tekenend voor de vraag die er kennelijk is in de markt voor een product dat tegemoetkomt aan de wensen van de consument.” Hij geeft aan dat “wel eens te missen bij andere partijen”. Volgens hem kijken die te weinig naar prijs en comfort.

Ook de nachttrein naar Venetië die volgende week dinsdag vertrekt is volgens hem volledig volgeboekt. “Onderweg naar Venetië stoppen we ook in Innsbruck en in Verona. Met name Verona blijkt een hele populaire bestemming te zijn.” Het bedrijf is verder van plan om bestemmingen als Kopenhagen, Göteborg, Bologna en Florence aan het aanbod toe te voegen.

GreenCityTrip, nachttrein naar Praag

Treinpaden boeken is ingewikkeld

Het regelen van de treinpaden kan volgens Winkelman wel wat eenvoudiger. “Als je een chartervlucht nodig hebt dan bel je vandaag en dan staat hij er morgen. Ik heb van de vervoerder (TCS, red.) geleerd dat als je belt voor een trein dat deze er over 1,5 jaar staat.” Hij wijst er ook op dat het onhandig is dat je in ieder land “bij de lokale ProRail aankloppen om te zeggen hoe laat je bij de grens bent”. Het meedenken over een goede aansluiting ontbreekt volgens hem daarbij nog wel eens.

GreenCityTrip is een initiatief van reisorganisatie Flywise uit Breda. Omdat het bedrijf zelf geen treinen heeft, schakelde het hiervoor Train Charter Services uit Den Bosch in. TCS levert ook de machinist en het personeel aan boord.

Eva Stejskalová van stadstour-organisator Jerome Incoming LTD, ook aan boord van de trein, heeft met Flywise gebrainstormd over de nachttrein. “Toen we met Flywise spraken over wat de beste keuze zou zijn, een trein of een vliegtuig, hebben wij geadviseerd om voor de trein te kiezen. Wij vinden dat de trein de toekomst is. Voor het vliegtuig zijn mensen toch nog wat huiverig voor de restricties en daarnaast is het veel duurzamer om met de trein te reizen.”

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Video treinrit naar Praag: “Gezelligheid is het kenmerk van de nachttrein” | SpoorPro.nl
Nachttrein naar Praag

Video treinrit naar Praag: “Gezelligheid is het kenmerk van de nachttrein”

“Gezelligheid dat is toch wel het kenmerk van de nachttrein. We hebben van allerlei reizigers zoals jongeren, gezinnen met kinderen en studenten dus wat dat betreft is er voor ieder wat wils”, zei mede-eigenaar Maarten Bastian van GreenCityTrip vrijdagavond op weg in de trein naar Praag.

SpoorPro reisde vanaf station Breda een deel van de rit mee in de volgeboekte nachttrein. In totaal zevenhonderd passagiers zijn aanwezig in het voertuig met 16 rijtuigen en een lengte van 500 meter. “Erg leuk om te zien dat iedereen met zijn rolkoffertje klaar staat op het station”, vindt directeur Bastian.

Onderweg in de trein vertelt een jonge treinreiziger dat hij uitkijkt naar zijn bezoek aan Praag. “Ik heb voor de trein gekozen, omdat ik hoogtevrees en vliegangst heb. Ik heb zelf nog nooit in een vliegtuig gezeten dus vandaar dat ik vandaag in de trein zit.”

Bekijk de video:

Alle kaarten uitverkocht

Mede-eigenaar Hessel Winkelman: “Dat de eerste rit is volgeboekt is tekenend voor de vraag die er kennelijk is in de markt voor een product dat tegemoetkomt aan de wensen van de consument.” Hij geeft aan dat “wel eens te missen bij andere partijen”. Volgens hem kijken die te weinig naar prijs en comfort.

Ook de nachttrein naar Venetië die volgende week dinsdag vertrekt is volgens hem volledig volgeboekt. “Onderweg naar Venetië stoppen we ook in Innsbruck en in Verona. Met name Verona blijkt een hele populaire bestemming te zijn.” Het bedrijf is verder van plan om bestemmingen als Kopenhagen, Göteborg, Bologna en Florence aan het aanbod toe te voegen.

GreenCityTrip, nachttrein naar Praag

Treinpaden boeken is ingewikkeld

Het regelen van de treinpaden kan volgens Winkelman wel wat eenvoudiger. “Als je een chartervlucht nodig hebt dan bel je vandaag en dan staat hij er morgen. Ik heb van de vervoerder (TCS, red.) geleerd dat als je belt voor een trein dat deze er over 1,5 jaar staat.” Hij wijst er ook op dat het onhandig is dat je in ieder land “bij de lokale ProRail aankloppen om te zeggen hoe laat je bij de grens bent”. Het meedenken over een goede aansluiting ontbreekt volgens hem daarbij nog wel eens.

GreenCityTrip is een initiatief van reisorganisatie Flywise uit Breda. Omdat het bedrijf zelf geen treinen heeft, schakelde het hiervoor Train Charter Services uit Den Bosch in. TCS levert ook de machinist en het personeel aan boord.

Eva Stejskalová van stadstour-organisator Jerome Incoming LTD, ook aan boord van de trein, heeft met Flywise gebrainstormd over de nachttrein. “Toen we met Flywise spraken over wat de beste keuze zou zijn, een trein of een vliegtuig, hebben wij geadviseerd om voor de trein te kiezen. Wij vinden dat de trein de toekomst is. Voor het vliegtuig zijn mensen toch nog wat huiverig voor de restricties en daarnaast is het veel duurzamer om met de trein te reizen.”

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.