‘Kritiek op RouteLint door spoorvakbond is onterecht’

Het gebruik van RouteLint zal er juist voor zorgen dat de spoorveiligheid toeneemt. Dat zeggen spoorvervoerders en ProRail in reactie op kritiek die spoorvakbond VVMC uitte op de app Routelint voor machinisten. De spoorvakbond luidde eerder deze week de noodklok over dat het hulpmiddel voor machinisten voor te veel afleiding en daardoor tot onveilige situaties zou leiden. De vakbond wil dat eerst een onderzoek naar de invloed van mobiele applicaties voor machinisten wordt afgerond, voordat het systeem in gebruik wordt genomen. ProRail en de vervoerders stellen dat de app er voor zorgt dat het aantal rood sein-passages aanzienlijk vermindert.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Kritiek op RouteLint door spoorvakbond is onterecht’”

Alex|28.07.16|12:43

Laten we niet vergeten dat het verbod van NMBS gaat over privé gsm, privé mp3 speler, privé tablet. Het gebruik van deze privé apparatuur in de cabine is bij de NS al jaren verboden…… De VVMC had dit toch echt van te voren even mogen uitzoeken ipv zo hoog van de toren te blazen.

Michiel de Wijs|28.07.16|14:07

Wij van WC eend…
Alles in de cabine wat de aandacht van het spoor buiten afhaalt is slecht voor de veiligheid. Dit geld zowel voor zaken als routelint, maar ook voor ETCS. Een machinist moet alert zijn op “buiten” voor het geval van bv. mankementen aan spoor en trein, bomen, beesten en mensen op het spoor waar de apparatuur niet op reageert. Een machinist kan anticiperen en een inschatting maken aan de hand van ervaring en signalen, de apparatuur (nog) niet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Kritiek op RouteLint door spoorvakbond is onterecht’ | SpoorPro.nl

‘Kritiek op RouteLint door spoorvakbond is onterecht’

Het gebruik van RouteLint zal er juist voor zorgen dat de spoorveiligheid toeneemt. Dat zeggen spoorvervoerders en ProRail in reactie op kritiek die spoorvakbond VVMC uitte op de app Routelint voor machinisten. De spoorvakbond luidde eerder deze week de noodklok over dat het hulpmiddel voor machinisten voor te veel afleiding en daardoor tot onveilige situaties zou leiden. De vakbond wil dat eerst een onderzoek naar de invloed van mobiele applicaties voor machinisten wordt afgerond, voordat het systeem in gebruik wordt genomen. ProRail en de vervoerders stellen dat de app er voor zorgt dat het aantal rood sein-passages aanzienlijk vermindert.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Kritiek op RouteLint door spoorvakbond is onterecht’”

Alex|28.07.16|12:43

Laten we niet vergeten dat het verbod van NMBS gaat over privé gsm, privé mp3 speler, privé tablet. Het gebruik van deze privé apparatuur in de cabine is bij de NS al jaren verboden…… De VVMC had dit toch echt van te voren even mogen uitzoeken ipv zo hoog van de toren te blazen.

Michiel de Wijs|28.07.16|14:07

Wij van WC eend…
Alles in de cabine wat de aandacht van het spoor buiten afhaalt is slecht voor de veiligheid. Dit geld zowel voor zaken als routelint, maar ook voor ETCS. Een machinist moet alert zijn op “buiten” voor het geval van bv. mankementen aan spoor en trein, bomen, beesten en mensen op het spoor waar de apparatuur niet op reageert. Een machinist kan anticiperen en een inschatting maken aan de hand van ervaring en signalen, de apparatuur (nog) niet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.