Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat tijdens het debat over spoorordening

Staatssecretaris Van Veldhoven stapt uit demissionair kabinet

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat treedt per 19 juli terug uit het demissionair kabinet. De D66-bewindsvrouw stapt op omdat ze een nieuwe baan heeft, meldt het ministerie van IenW vrijdag.

Per 1 september start Van Veldhoven met haar nieuwe functie als vice-president/directeur bij het World Resources Institute. WRI is een in Washington gevestigde, maar wereldwijd opererende non-profitorganisatie die in samenwerking met overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties praktische oplossingen onderzoekt, ontwerpt en realiseert die de kwaliteit van  leven van mensen en de natuur verbeteren. Binnen D66 wordt gezocht naar een opvolger voor Van Veldhoven. Voorlopig neemt minister Cora van Nieuwenhuizen de taken van de staatssecretaris over.

Spoor en openbaar vervoer

Van Veldhoven was sinds 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van D66 en trad in oktober 2017 aan als staatssecretaris van IenW. Als staatssecretaris had ze onder meer spoor en openbaar vervoer in haar portefeuille. Ze zette zich in om de reiziger te stimuleren de trein in plaats van het vliegtuig te pakken en maakte zich hard voor internationale treinverbindingen. Zo droeg ze er onder meer aan bij om de reistijd van de intercityverbinding naar Berlijn te versnellen.

Voordat ze staatssecretaris werd, was ze jarenlang spoorwoordvoerder van de Tweede Kamerfractie van D66 en hield zich ook bezig met duurzaamheid en het gaswinningsdossier. Ze werd in die tijd twee keer uitgeroepen tot ‘groenste politicus van het jaar’.

Ook was ze clusterleider van het programma Zuidvleugel Randstad op het ministerie van Economische Zaken. Daarvoor was zij onder meer diplomaat bij de Nederlandse Vertegenwoordiging van de EU in Brussel en werkzaam bij de Europese Commissie.

Lees ook:

Stientje van Veldhoven wordt staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Staatssecretaris Van Veldhoven stapt uit demissionair kabinet”

Wiebe Goossen|12.07.21|15:12

Ziedaar hoe uitvoering wordt gegeven aan de Nieuwe Politiek van D66: razendsnel schakelen op je bezemsteel van het ene naar het andere ‘baantje’. Komt eigenlijk over als ouwe wijn in nieuwe zakken….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Staatssecretaris Van Veldhoven stapt uit demissionair kabinet | SpoorPro.nl
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat tijdens het debat over spoorordening

Staatssecretaris Van Veldhoven stapt uit demissionair kabinet

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat treedt per 19 juli terug uit het demissionair kabinet. De D66-bewindsvrouw stapt op omdat ze een nieuwe baan heeft, meldt het ministerie van IenW vrijdag.

Per 1 september start Van Veldhoven met haar nieuwe functie als vice-president/directeur bij het World Resources Institute. WRI is een in Washington gevestigde, maar wereldwijd opererende non-profitorganisatie die in samenwerking met overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties praktische oplossingen onderzoekt, ontwerpt en realiseert die de kwaliteit van  leven van mensen en de natuur verbeteren. Binnen D66 wordt gezocht naar een opvolger voor Van Veldhoven. Voorlopig neemt minister Cora van Nieuwenhuizen de taken van de staatssecretaris over.

Spoor en openbaar vervoer

Van Veldhoven was sinds 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van D66 en trad in oktober 2017 aan als staatssecretaris van IenW. Als staatssecretaris had ze onder meer spoor en openbaar vervoer in haar portefeuille. Ze zette zich in om de reiziger te stimuleren de trein in plaats van het vliegtuig te pakken en maakte zich hard voor internationale treinverbindingen. Zo droeg ze er onder meer aan bij om de reistijd van de intercityverbinding naar Berlijn te versnellen.

Voordat ze staatssecretaris werd, was ze jarenlang spoorwoordvoerder van de Tweede Kamerfractie van D66 en hield zich ook bezig met duurzaamheid en het gaswinningsdossier. Ze werd in die tijd twee keer uitgeroepen tot ‘groenste politicus van het jaar’.

Ook was ze clusterleider van het programma Zuidvleugel Randstad op het ministerie van Economische Zaken. Daarvoor was zij onder meer diplomaat bij de Nederlandse Vertegenwoordiging van de EU in Brussel en werkzaam bij de Europese Commissie.

Lees ook:

Stientje van Veldhoven wordt staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Staatssecretaris Van Veldhoven stapt uit demissionair kabinet”

Wiebe Goossen|12.07.21|15:12

Ziedaar hoe uitvoering wordt gegeven aan de Nieuwe Politiek van D66: razendsnel schakelen op je bezemsteel van het ene naar het andere ‘baantje’. Komt eigenlijk over als ouwe wijn in nieuwe zakken….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.