Dalstra aan de slag als nieuwe interim-financieel directeur ProRail

Nynke Dalstra is bij ProRail begonnen als nieuwe financieel directeur. Dalstra neemt op interim-basis de taken van de op 30 april vertrokken Hans van Leeuwen over. Ondertussen gaat de zoektocht naar een vaste opvolger verder.

Van Leeuwen maakte in januari zijn vertrekwens kenbaar. Eind vorige maand was zijn laatste werkdag. Daarmee kwam een einde aan een dienstverband van ongeveer vijf jaar als financieel directeur.

Dalstra neemt het stokje over als interim-financieel directeur. Eerder stond ze aan de leiding van de financiële afdeling bij advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. Daarnaast is ze toezichthouder bij waterbedrijf Evides en het Havenbedrijf Rotterdam. Tevens was ze werkzaam bij AkzoNobel.

Dalstra kwam op 1 april binnen bij ProRail, om op die manier nog een aantal weken met Van Leeuwen aan een kennisoverdracht te werken.

“Zowel de inhoudelijke kant ervan, als de maatschappelijke relevantie spreken mij aan. ProRail werkt met een toegewijde groep mensen aan een mooie opgave en daar wil ik met mijn financiële kennis, maar ook met mijn technische achtergrond en hart voor het klimaat graag aan bijdragen”, aldus Dalstra.

Lees meer:

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad SpoorPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.