Ann Billiau, interim-ceo Infrabel

Infrabel benoemt Ann Billiau als interim-directeur

Ann Billiau (50) start op 1 maart als interim-ceo van de Belgische spoorbeheerder Infrabel. Dat bevestigt het bedrijf desgevraagd. Zij volgt Luc Lallemand op die binnenkort vertrekt om directeur de worden bij SNCF Réseau. De Belgische federale regering is nog op zoek naar een definitieve een opvolger. 

Billiau werkt sinds begin jaren 90 voor de NMBS en vanaf de oprichting in 2005 voor Infrabel. Op dit moment is zij chief client officer en staat aan het hoofd van traffic management. Na de NMBS met Sophie Dutordoir krijgt hiermee ook Infrabel binnenkort een vrouw aan het hoofd.

Van haar voorganger Luc Lallemand werd in januari bekend dat hij de nieuwe topman wordt van de Franse spoorbeheerder SNCF Réseau. Lallemand leidde Infrabel sinds zijn oprichting in 2005. Belgische media melden dat Headhunter Odgers Berndtson is aangesteld om op zoek te gaan naar een nieuwe directeur.

lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.