wissel, spoor, rails

Europese en Amerikaanse spoorsector halen banden aan

De European Rail Industry Association (UNIFE) en de American Public Transportation Association (APTA) hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om de banden tussen de Europese en Amerikaanse spoorsector te versterken.

Directeur-generaal Philippe Citroën van UNIFE en directeur Michael Melaniphy van APTA ondertekenden de overeenkomst dinsdagavond op een receptie in Washington. Deze receptie werd georganiseerd door een delegatie van de Europese Unie. 

De overeenkomst schept volgens UNIFE en APTA een raamwerk voor samenwerking en informatie-uitwisseling tussen beide organisaties. De leden van APTA en UNIFE komen deze week meerdere malen bij elkaar om over diverse onderwerpen te praten.

Mobiliteitsvraagstukken

Philippe 
Citroën: “UNIFE is verheugd dat de link met APTA nu ook formeel is vastgelegd. We kijken er naar uit om samen te werken gemeenschappelijke uitdagingen. APTA en UNIFE hebben beide als doel om spoor en openbaar vervoer te promoten als oplossing voor toekomstige mobiliteitsvraagstukken.” De Federal Railroad Administration sloot in 2012 al een overeenkomst met de European Rail Agency. Volgens Citroën is het akkoord ‘een aanwinst voor de transatlantische dialoog en het delen van best practices op het gebied van railtransport’.

Michael Melaniphy: “De spoorsectoren in de Verenigde Staten en in Europa kunnen veel van elkaar leren. Deze overeenkomst bevordert informatie-uitwisseling op technisch en beleidsmatig gebied.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.