Bouwers van ingestorte metroviaduct Mexico-Stad krijgen aanklacht aan hun broek

De personen en bedrijven die betrokken zijn geweest bij de bouw van het deel van de metro in Mexico-Stad dat in mei instortte, kunnen een telastlegging tegemoet zien. Dat heeft het stadsbestuur  bekendgemaakt.

Het stadsbestuur hoopt met de verantwoordelijken zo snel mogelijk om de tafel te gaan voor schikkingen. Bij de ramp in mei kwamen 26 mensen om het leven en vielen tientallen gewonden.

Toedracht van de ramp

De Noorse onderzoekers van bureau DNV, die in opdracht van het stadsbestuur onderzoek doen naar de toedracht van de ramp, constateerden dat er slecht laswerk was geleverd, dat er verschillende betonsoorten waren gemengd en dat er bouten ontbraken. Procureur-generaal Ernestina Godoy kwam na eigen onderzoek tot dezelfde conclusie.

Godoy wil de betrokkenen onder meer (poging tot) doodslag ten laste leggen. Ze riep ten overstaan van de pers net als het stadsbestuur de bedrijven en individuen op om een schikking te treffen, zodat de slachtoffers genoegdoening kunnen krijgen. Volgens de procureur-generaal hebben de bedrijven zich daartoe bereid getoond.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.