Vliegtuig en trein

Europese Commissie schuift Europees boekingssysteem voor zich uit

MDMS: een systeem waarin reizigers (een combinatie van) vlieg-en treinreizen kunnen boeken en met één ticket heel Europa kunnen doorkruisen. Shutterstock

De verantwoordelijk Eurocommissaris van transport Adina Valeăn krijgt het niet voor elkaar een Europees boekingssysteem in elkaar te steken. Daarom heeft de Europese Commissie (EC) nu besloten het onderwerp genaamd Multimodal Digital Mobility Services (MDMS) van de agenda te halen tot na de Europese verkiezingen volgend jaar juni. Dat zegt ANVR-directeur en ECTAA-voorzitter Frank Oostdam. Het besluit van de EC is een klap in het gezicht voor voormalig Eurocommissaris Frans Timmermans die zich juist zo sterk had gemaakt voor het plan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

1 reactie op “Europese Commissie schuift Europees boekingssysteem voor zich uit”

Marc Busio|13.10.23|17:00

Het vertrek van Frans Timmermans uit Brussel is dus een godsgeschenk voor de Europese spoorwegmaatschappijen, want van uitstel komt afstel zo weten ze. Ze hoeven nu niet meer te vrezen dat internationaal treinreizen ooit consumentvriendelijk zal worden en ze misschien inkomsten verliezen aan ‘concurrenten’ uit hun buurlanden. Ruim baan dus voor de luchtvaart, want die weet zijn reizigers wel voor aantrekkelijke prijzen, met korte reistijden naar tal van bestemmingen te vervoeren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Europese Commissie schuift Europees boekingssysteem voor zich uit | SpoorPro.nl
Vliegtuig en trein

Europese Commissie schuift Europees boekingssysteem voor zich uit

MDMS: een systeem waarin reizigers (een combinatie van) vlieg-en treinreizen kunnen boeken en met één ticket heel Europa kunnen doorkruisen. Shutterstock

De verantwoordelijk Eurocommissaris van transport Adina Valeăn krijgt het niet voor elkaar een Europees boekingssysteem in elkaar te steken. Daarom heeft de Europese Commissie (EC) nu besloten het onderwerp genaamd Multimodal Digital Mobility Services (MDMS) van de agenda te halen tot na de Europese verkiezingen volgend jaar juni. Dat zegt ANVR-directeur en ECTAA-voorzitter Frank Oostdam. Het besluit van de EC is een klap in het gezicht voor voormalig Eurocommissaris Frans Timmermans die zich juist zo sterk had gemaakt voor het plan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

1 reactie op “Europese Commissie schuift Europees boekingssysteem voor zich uit”

Marc Busio|13.10.23|17:00

Het vertrek van Frans Timmermans uit Brussel is dus een godsgeschenk voor de Europese spoorwegmaatschappijen, want van uitstel komt afstel zo weten ze. Ze hoeven nu niet meer te vrezen dat internationaal treinreizen ooit consumentvriendelijk zal worden en ze misschien inkomsten verliezen aan ‘concurrenten’ uit hun buurlanden. Ruim baan dus voor de luchtvaart, want die weet zijn reizigers wel voor aantrekkelijke prijzen, met korte reistijden naar tal van bestemmingen te vervoeren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.