trein interieur

Eurostar neemt preventiemaatregelen tegen bloedzuigende bedwantsen

Bedwantsen reizen met je mee in je bagage of kleding. Creative Commons/TsarinaCatarina

De Franse hoofdstad Parijs zou volgens sommige berichten al enkele maanden kampen met een ware bedwantsenepidimie. De plaag zou zich razendsnel door de stad verspreiden én het land via openbaar vervoersmiddelen als metro, taxi en trein. Mensen nemen de bedwantsen namelijk mee in hun bagage, kleding of aangeschafte ‘vintage’ artikelen. De kleine bloedzuigers wonen graag in of vlak naast het bed, in elk geval daar waar regelmatig door mensen geslapen wordt. De bedwants leeft namelijk van mensenbloed. Met name in Franse hotels, pensions en ziekenhuizen tiert de bedwants volgens verschillende kranten welig. De trans-Europese spoorvervoerder Eurostar zou alvast preventieve maatregelen hebben genomen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

3 reacties op “Eurostar neemt preventiemaatregelen tegen bloedzuigende bedwantsen”

Tammo Wallinga|04.10.23|13:58

Geachte heer Baldwin,

Twee correcties:
Het is ‘vervoermiddelen’, zonder s;
Zwanger kunnen alleen de vrouwtjes van de homo sapiens sapiens zijn. Andere zoogdieren zijn drachtig, niet zwanger. Bedwantsen zijn geen zoogdieren en dus noch zwanger, noch drachtig.

Vriendelijke groet,
Tammo Wallinga

Auke Sjoukema|04.10.23|16:30

Nepnieuws volgens nos.nl? (massahysterie ten gevolge van nepnieuws over bedwantsen Parijs)

Tjeerd Nijeholt|04.10.23|17:00

@Auke en @SpoorPro. Ik las het ook: Het blijkt een hype gebaseerd op nepnieuws (https://nos.nl/l/2492854). Gaat makkelijk, met dergelijke onderwerpen… Een bijzondere en verantwoordelijke rol is weggelegd bij media. Klakkeloos overnemen van ‘feiten’, ‘meningen’ en ‘cijfers’ kan een groot en nadelig effect hebben. Een redactioneel commentaar, dat dit nergens over gaat, nog uitgezocht moet worden, of te betwijfelen is, zou verstandig zijn. Of gewoon negeren. Social Media ‘lezen’ is een kunst.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.