Treincabine

Ricardo Railcast: ‘Wat brengt de nieuwe TSI update met zich mee?’

Er zijn in totaal elf TSI's: functionele en structurele TSI's. De functionele TSI's omvatten de subsystemen 'exploitatie en verkeersleiding' en 'telematicatoepassingen voor passagiers- en goederenvervoer'. De structurele TSI's omvatten de subsystemen infrastructuur en energie en rollend materieel. Jeroen Baldwin / SpoorPro

Alles weten over de laatste Technische Specificaties Interoperabiliteit (TSI) die deze maand van kracht is geworden? Ricardo Rail praat je er in een podcast van 20 minuten over bij. Principal consultant EU Rail regulations and 4th Railway package Jos van Gisbergen en Innovation and Railsystem Advisor Anton van Himbergen van Ricardo Rail leggen in de podcast uit wat het belang van deze TSI update is en wat de effecten ervan zullen zijn.

De update Technische Specificaties Interoperabiliteit lijkt voor veel branchegenoten een ‘ver van mijn bed show’. Maar heb jij in je werk met railvervoer te maken? Dan is de TSI update al snel ook voor jou relevant. Het lijkt ingewikkelde materie, maar met de uitleg van Jos van Gisbergen en Anton van Himbergen wordt deze TSI update je al een heel stuk duidelijker.

Een Technische Specificatie voor Interoperabiliteit (TSI) is een specificatie van de Europese Unie ten behoeve van de integratie van de Europese spoorwegnetten, dat als doel heeft uiteindelijk tot één samenhangend en goed functionerend Europees spoorwegsysteem ontstaat. TSI’s worden vastgesteld door de Europese Commissie op basis van aanbevelingen van het Spoorwegbureau van de Europese Unie. Deze aanbevelingen hebben betrekking op verbeteringen van TSI’s, uitbreiding van het werkingsgebied van de TSI’s en ontwikkelingen en implementatie van nieuwe TSI’s. Het Spoorwegbureau werkt daarin samen met relevante vertegenwoordigers van de gehele Europese spoorwegsector.

Luister de aflevering hier:

Springcast
Spotify
Applecast

Lees ook:

Ricardo Rail

Bron: Ricardo Rail

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.