DB Cargo Eurasia zet nieuwe Chinese dochteronderneming op

DB Cargo Eurasia heeft een nieuwe Chinese dochteronderneming opgezet, DB Cargo Transasia. Met de start van het in Shanghai gevestigde bedrijf is de spoorgoederenvervoerder nu formeel in 19 landen actief.

Met de toevoeging van DB Cargo Transasia moet het jaarlijkse vrachtvolume op de zogeheten Nieuwe Zijderoute de komende vier jaar meer dan verdubbelen tot een half miljoen containers per jaar.

Vijf nieuwe spoorverbindingen

De start van de activiteiten van DB Cargo Transasia volgt op een succesvol tweede kwartaal, waarin DB Cargo Eurasia vijf nieuwe spoorverbindingen met Europa lanceerde, waaronder twee naar Tilburg. Ook de verbindingen Houma-Hamburg, Hefei-Wilhelmshaven en Xi’an-Parijs zijn toegevoegd. De jongste verbinding is die tussen Shanghai en Hamburg, waar eind oktober de eerste Chinese containers per trein arriveerde.

DB Cargo Eurasia is actief op meer dan tien routes tussen China en Europa. Daarmee worden 18 Europese landen bereikt. De vervoerder laat wekelijks zeker tien treinen rijden tussen China en Europa. Goederentreinen hebben weliswaar minder capaciteit dan vrachtschepen maar zijn wel flink sneller. Ten opzichte van het vliegtuig zijn het vooral de lagere kosten die in het voordeel van het spoor uitvallen.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.