Goederenvervoerder Fret van SNCF

Treinverkeer Frankrijk-Italië gestremd tot 15 augustus

SNCF Fret train service in France. Foto: Wikimedia Commons

Het treinverkeer tussen Frankrijk en Italië zal naar verwachting tot 15 augustus gestremd zijn vanwege een modderstroom die vorige week ontstond na zware stormen in het zuidoosten van Frankrijk. Dat meldt het corridorbeheer RFC North Sea-Med. 

Een bijna twee meter hoge modderstroom bereikte vorige week dinsdag de spoorlijn tussen Saint Michel-Valloire en Modane in Frankrijk. Vanwege de zware weersomstandigheden is zowel het passagiersvervoer als het goederenvervoer tussen Frankrijk en Italië stilgelegd. Daarbij gaat het om TGV-treinen tussen Parijs en Milaan, de Italiaanse Thello-treinen, de regionale TER-treinen en goederentreinen die via Modane tussen Frankrijk en Italië pendelen.

Vanwege de grootschalige herstelwerkzaamheden kan de spoorlijn naar alle waarschijnlijkheid pas op 15 augustus worden heropend. Op dit moment doet het corridormanagement onderzoek naar alternatieve vervoersmiddelen.

Rampenbestrijdingsplan Rastatt

De komende weken zullen een test zijn voor het rampenbestrijdingsplan dat door de Europese spoorgoederensector is opgesteld als antwoord op het Rastatt-debacle. In de zomer van 2017 konden goederentreinen weken lang niet over de Rhine-Alpine corridor rijden, vanwege bodemverzakkingen in het Duitse Rastatt.

Naar aanleiding daarvan is een rampenbestrijdingsplan opgesteld met normen voor de voortzetting van internationaal goederenvervoer bij een internationale storing. Volgens het handboek is er voor elke spoorgoederencorridor een vooraf gedefinieerd herrouteringsoverzicht beschikbaar. Deze omvatten herrouteringsopties en verkeersbeheerscenario’s die verstoringen van het goederenvervoer minimaliseren.

U las zojuist één van de premium artikelen gratis.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is redacteur van SpoorPro.nl en het internationale vakblad voor professionals in het spoorgoederenvervoer RailFreight.com.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Treinverkeer Frankrijk-Italië gestremd tot 15 augustus | SpoorPro.nl
Goederenvervoerder Fret van SNCF

Treinverkeer Frankrijk-Italië gestremd tot 15 augustus

SNCF Fret train service in France. Foto: Wikimedia Commons

Het treinverkeer tussen Frankrijk en Italië zal naar verwachting tot 15 augustus gestremd zijn vanwege een modderstroom die vorige week ontstond na zware stormen in het zuidoosten van Frankrijk. Dat meldt het corridorbeheer RFC North Sea-Med. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is redacteur van SpoorPro.nl en het internationale vakblad voor professionals in het spoorgoederenvervoer RailFreight.com.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.