Lange goederentrein Tilburg

‘Strakkere regie op mobiliteit zorgt voor meer capaciteit op het spoor’

Er valt de nodige capaciteitswinst te halen als er een strakkere regie op mobiliteit komt. Dat kan bijvoorbeeld door het wegverkeer met een kilometerheffing te beprijzen, spits- en dalgebruik van het spoor, prijsprikkels in te voeren bij opstelterreinen en snelheden te harmoniseren bij capaciteitskrapte. Dat zegt Hans-Willem Vroon van RailGood in reactie op de waarschuwing die ProRail vorige week afgaf over het steeds drukker wordende Nederlandse spoor.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “‘Strakkere regie op mobiliteit zorgt voor meer capaciteit op het spoor’”

Henk Angenent|30.08.18|12:42

Klinkt een beetje als “rearranging the deck chairs on the Titanic”. Er zijn m.i. grotere ingrepen nodig. Als ik zie wat er de afgelopen jaren aan asfalt is uitgegeven – en nog steeds wordt uitgegeven – is de verhouding met investeringen in meer spoor helemaal zoek.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Strakkere regie op mobiliteit zorgt voor meer capaciteit op het spoor’ | SpoorPro.nl
Lange goederentrein Tilburg

‘Strakkere regie op mobiliteit zorgt voor meer capaciteit op het spoor’

Er valt de nodige capaciteitswinst te halen als er een strakkere regie op mobiliteit komt. Dat kan bijvoorbeeld door het wegverkeer met een kilometerheffing te beprijzen, spits- en dalgebruik van het spoor, prijsprikkels in te voeren bij opstelterreinen en snelheden te harmoniseren bij capaciteitskrapte. Dat zegt Hans-Willem Vroon van RailGood in reactie op de waarschuwing die ProRail vorige week afgaf over het steeds drukker wordende Nederlandse spoor.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “‘Strakkere regie op mobiliteit zorgt voor meer capaciteit op het spoor’”

Henk Angenent|30.08.18|12:42

Klinkt een beetje als “rearranging the deck chairs on the Titanic”. Er zijn m.i. grotere ingrepen nodig. Als ik zie wat er de afgelopen jaren aan asfalt is uitgegeven – en nog steeds wordt uitgegeven – is de verhouding met investeringen in meer spoor helemaal zoek.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.