European Gateway Services, foto: Rob Dammers/Flickr

ECT en Cabooter Group starten samenwerking railvervoer Venlo

ECT en Cabooter Group zijn een samenwerking gestart om het railvervoer van en naar Venlo beter te kunnen afhandelen. De treinen van  European Gateway Services (EGS), een onderdeel van ECT, rijden sinds dinsdag ook naar de terminal van de Cabooter Group in Venlo.

In totaal rijden er drie treinen per week van en naar deze terminal. De lading betreft zowel import als export. De samenwerking zorgt voor een uitbreiding van de terminalcapaciteit in Venlo. De huidige terminal van ECT in Venlo, Hutchison Ports Venlo, krijgt hierdoor meer ruimte om containers af te handelen.

Samenwerking

Directeur Hans Cabooter van de Cabooter Group: “De samenwerking met ECT en Hutchison Ports Venlo helpt Rotterdam beter te ontsluiten richting achterland doordat er meer capaciteit ontstaat. Het bevestigt het belang van Venlo als logistiek knooppunt. Dit is goed voor de regio Venlo en is goed voor Rotterdam. “

Directeur Leo Ruijs van ECT: “Venlo is van oudsher een voor ons belangrijk onderdeel van het netwerk van European Gateway Services. Middels deze samenwerking kunnen we de positie van Venlo verder uitbouwen.” EGS richt zich op dit moment op de maritieme lading van en naar de Rotterdamse haven. De samenwerking met Cabooter zorgt ervoor dat er meer ingezet kan worden op continentale lading naar met name Zuid- en Oost- Europa.

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.