Rangeerterrein Kijfhoek Zwijndrecht

Loonsverhoging van 5,8 procent voor medewerkers DB Cargo

De lonen van medewerkers van DB Cargo Nederland worden met 2,9 procent verhoogd. Op 1 april 2019 komt daar opnieuw een verhoging van 2,9 procent bij. FNV Spoor heeft hierover op 1 juni een onderhandelingsresultaat bereikt met de spoorgoederenvervoerder. De nieuwe cao gaat in per 1 april 2018. FNV Spoor legt het resultaat maandag voor aan zijn leden.

Vakbondbestuurder Jacqueline Lohle van FNV Spoor: “Naast de mooie loonsverhoging zijn we vooral erg blij dat de broodnodige ontziemaatregelen voor oudere werknemers zijn behouden. Dat betekent dat er ook in de nieuwe cao sprake is van werktijdverkorting vanaf 55 jaar. Ook is de mogelijkheid opgenomen om vanaf 57 jaar af te zien van nachtdiensten. Dat vonden de mensen het allerbelangrijkst, omdat machinisten en rangeerders fysiek zwaar en onregelmatig werk doen.”

Gekwalificeerd personeel

DB Cargo en FNV Spoor vinden het belangrijk dat het personeel gezond de pensioengerechtigde leeftijd haalt. Daarom is afgesproken dat DB Cargo zorgt voor voldoende beschikbaar en gekwalificeerd personeel, waardoor de werkdruk aanvaardbaar blijft. De partijen spraken af om jaarlijkse nulmetingen te houden waarbij door werkgever en werknemers het benodigde aantal medewerkers wordt vastgesteld op basis van het aantal vervoeren en de volumes.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.