Werkzaamheden in Rastatt in Duitsland, foto: Thomas Niedermüller / Deutsche Bahn

Lunchwebinar over spoorversperring Duitsland

De versperring van het spoor in het Duitse Rijndal bij Rastatt heeft dramatische gevolgen voor het intermodaal vervoer. Deze week werd bekend dat de belangrijke internationale spoorgoederencorridor tussen Karlsruhe en Basel tot 7 oktober gesloten blijft voor al het goederenverkeer. Nieuwsblad Transport houdt vrijdagmiddag een lunchwebinar waarbij betrokkenen uitleg geven over de stremming en de gevolgen voor de spoorgoederenvervoerders.

Op dit moment wordt er een tunnel aangelegd bij Ratstatt in Baden-Württemberg. De werkzaamheden moesten na aardverschuivingen worden stilgelegd. Ook het bestaande spoor verzakte. Het traject tussen Karlsruhe en Basel maakt onderdeel uit van de belangrijke noord-zuid corridor die de havens van Rotterdam, Hamburg en Antwerpen verbindt met Zwitserland en Italië.

Gevolgen voor spoorgoederenvervoer

Tijdens het lunchwebinar vertellen directeur Mark Jansen van Hupac en Hans-Willem Vroon van RailGood wat er de directe gevolgen zijn voor de spoorgoederenvervoerders en op welke manier er wordt gewerkt aan een oplossing. Hoofdredacteur Mels Dees van Nieuwsblad Transport verzorgt de moderatie.

De webinar is hier te volgen.

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten om u de achtergronden bij het nieuws te geven en actualiteiten te duiden. 

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de actie eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.