Spoorvervoerders bezorgd over kosten en ruimte op het spoor

Pxhere Pxhere

Spoorvervoerders maken zich ernstig zorgen over de betaalbaarheid en de beschikbaarheid van het spoor. Dat blijkt uit de Spoormonitor van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De capaciteit van het spoor staat onder extra druk doordat spoorvervoerder ProRail de komende tijd veel onderhoudswerkzaamheden uitvoert.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Spoorvervoerders bezorgd over kosten en ruimte op het spoor”

Het verhaal heeft iets tegenstrijdigs: de concurrentiepositie van de spoorvervoerder t.o.v. de wegvervoerder ligt in Duitsland gunstiger dan in Nederland. Om dit enigszins recht te trekken moet nu de gebruiksvergoeding voor de Nederlandse spoorvervoerder omlaag. Deze voorgestelde maatregel, die ProRail ook al zegt te hebben doorgevoerd, lijkt haaks te staan op het principe dat we ooit met elkaar omarmden: Marktwerking! De Transportmakelaar, Nijverdal – Erik Hengstman

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spoorvervoerders bezorgd over kosten en ruimte op het spoor | SpoorPro.nl

Spoorvervoerders bezorgd over kosten en ruimte op het spoor

Pxhere Pxhere

Spoorvervoerders maken zich ernstig zorgen over de betaalbaarheid en de beschikbaarheid van het spoor. Dat blijkt uit de Spoormonitor van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De capaciteit van het spoor staat onder extra druk doordat spoorvervoerder ProRail de komende tijd veel onderhoudswerkzaamheden uitvoert.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Spoorvervoerders bezorgd over kosten en ruimte op het spoor”

Het verhaal heeft iets tegenstrijdigs: de concurrentiepositie van de spoorvervoerder t.o.v. de wegvervoerder ligt in Duitsland gunstiger dan in Nederland. Om dit enigszins recht te trekken moet nu de gebruiksvergoeding voor de Nederlandse spoorvervoerder omlaag. Deze voorgestelde maatregel, die ProRail ook al zegt te hebben doorgevoerd, lijkt haaks te staan op het principe dat we ooit met elkaar omarmden: Marktwerking! De Transportmakelaar, Nijverdal – Erik Hengstman

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.