Spoedreparatie spoorstaaf Moerdijkbrug, foto: ProRail

Treinverkeer over Moerdijkbrug hervat, herstelwerkzaamheden afgerond

Treinen kunnen sinds afgelopen zaterdag weer over de Moerdijkbrug rijden. De spoorbrug was vorige week woensdag buiten dienst gesteld om schade aan de lassen van de spoorstaven te herstellen. Daarin waren haarscheurtjes ontdekt die veiligheidsrisico’s met zich mee konden brengen. De lassen van de spoorstaven zijn essentieel voor het treindetectiesysteem van ProRail.

ProRail voerde woensdag tot en met vrijdag herstelwerkzaamheden uit aan de brug. Vanwege de werkzaamheden konden er geen treinen rijden over de Brabantroute, waar de Moerdijkbrug deel van uitmaakt.

Omleidingsroute

Tot grote ergernis van de spoorgoederenvervoerders moesten honderden goederentreinen worden omgeleid. De herstelwerkzaamheden moesten in een korte tijdspanne plaatsvinden, omdat sinds zondag de Moerdijkbrug vrijwel de enige route is voor het goederenvervoer richting Duitsland. De goederentreinen kunnen namelijk amper over de goederenspoorlijn Betuweroute rijden omdat hier een half jaar lang werkzaamheden aan plaatsvinden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.