Rene van der plas, bestuurder Havenbedrijf Rotterdam

René van der Plas nieuwe directeur Port of Rotterdam International

René van der Plas treedt op 1 juni aan als directeur Port of Rotterdam International (PORint), waarin de buitenland-activiteiten van het Havenbedrijf Rotterdam zijn ondergebracht. De bestuurder was de afgelopen twee jaar onder andere verantwoordelijk voor het spoorprogramma. Operationeel directeur Ronald Paul neemt het spoordossier van hem over.

Van der Plas volgt Roger Clasquin op die algemeen directeur van de Steder Group in Rotterdam wordt. Van der Plas (50) werkte binnen het Havenbedrijf als Projectdirecteur Maasvlakte 2 en was verantwoordelijk voor het spoorprogramma. Volgens het Havenbedrijf hebben de spooractiviteiten de afgelopen periode een stap voorwaarts gemaakt. Dat zou te danken zijn “initiatieven op het gebied van beheer en gebruik van infrastructuur en het ontwikkelen van de markt”.

Havenmanagement

PORint is de afdeling van het Havenbedrijf die zich richt op advisering over havenontwikkeling en op participatie in havenmanagement in (nieuwe) havens in voor Rotterdam strategische landen. PORint doet dit ter ondersteuning van de ontwikkeling van de Rotterdamse haven en van de activiteiten van Nederlandse bedrijven in buitenlandse havens.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.