Koperdiefstal, controle, ProRail, foto: ProRail

Koperdiefstalteam ProRail legt treinverkeer bij Kijfhoek plat

Het treinverkeer op rangeerterrein Kijfhoek is woensdagavond stilgelegd omdat een oplettende machinist alarm sloeg toen hij vier zwartgeklede mannen met bivakmutsen langs het spoor zag lopen. Het bleken leden van het koperdiefstal-interventieteam van ProRail te zijn die bezig waren met een fotoreportage.

De politie rukte massaal uit en er werd ook een helikopter ingezet. Alle hekken van Kijfhoek werden hermetisch gesloten. De mannen van het interventieteam zouden zich rot zijn geschrokken van de zwaailichten van de politie en de helikopter, meldt RTV Rijnmond.

Fotoreportage

Ze waren bezig met een fotoreportage om aandacht te vragen voor het werk van het team. De leden dragen tijdens hun werk altijd een bivakmuts, zodat ze niet worden gezien door mogelijke koperdieven. De reportage bleek niet te zijn aangemeld bij de beveiliging van Kijfhoek.

ProRail neemt diverse maatregelen om koperdiefstal terug te dringen, waaronder de nachtelijke controles van het interventieteam. Het aantal diefstallen is in de afgelopen tijd daardoor flink afgenomen. Zo waren er in de eerste helft van dit jaar 54 diefstallen voor, waar dat in dezelfde periode vorig jaar nog 127 keer voorkwam.

Lees ook:

Koperdiefstal op het spoor flink gedaald

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.