Maike Kooijman, Spoorvrouw van het jaar, 2013

Spoorsector kiest opnieuw favoriete spoorman of spoorvrouw

De spoorsector kan net als vorig jaar een ‘Spoorman of spoorvrouw van het jaar’ nomineren. De titel is bestemd voor iemand die zich in zijn of haar beroepspraktijk sterk maakt voor het spoorgoederenvervoer. De verkiezing wordt georganiseerd door voorlichtingsbureau Rail Cargo. Het is mogelijk om tot 16 mei een spoorprofessional te nomineren.

Maike Kooijman, projectmanager Rail bij het Scheepvaart en Transport College (STC), kreeg vorig jaar de prestigieuze titel. Onder haar leiding is de eerste zelfstandige mbo-opleiding voor machinisten opgericht wat tot veel waardering in de spoorsector leidde. In 2012 werd Cor Hoenders, voormalig directeur van Rail Service Centrum Rotterdam, tot Spoorman van het jaar uitgeroepen.

Nominatie

Nominaties voor verkiezing ‘Spoorman of spoorvrouw van het jaar 2014’ kunnen voorzien van een motivatie worden gemaild naar info@railcargo.nl onder vermelding van ‘Spoorman/vrouw van het jaar 2014’. De winnaar wordt op donderdag 26 juni tijdens het Spoorcafé van Rail Cargo bij ABN AMRO in Rotterdam bekendgemaakt.

Bekijk hier het video-interview met Maike Kooijman nadat zij de titel won:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.