Spoorgoederenvervoer groeit kleine 3 procent in 2014 en 2015

Het spoorgoederenvervoer zal in 2014 en 2015 met ongeveer 2,5 tot 3 procent toenemen. Dat is een groei van ruim één miljoen ton per jaar. Dat blijkt uit de Korte Termijn Voorspeller van onderzoeksbureau Panteia. De haven van Amsterdam gaat de spoorcapaciteit verhogen, zowel nationaal als internationaal naar Italië. Daarnaast bieden lage waterstanden in de binnenvaart tijdelijke kansen voor een positieve impuls voor het spoorvervoer. Wel zal de dalende wegvervoerprijs en het toenemende serviceniveau van de containerbinnenvaart met name in het binnenland voor concurrentie zorgen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spoorgoederenvervoer groeit kleine 3 procent in 2014 en 2015 | SpoorPro.nl

Spoorgoederenvervoer groeit kleine 3 procent in 2014 en 2015

Het spoorgoederenvervoer zal in 2014 en 2015 met ongeveer 2,5 tot 3 procent toenemen. Dat is een groei van ruim één miljoen ton per jaar. Dat blijkt uit de Korte Termijn Voorspeller van onderzoeksbureau Panteia. De haven van Amsterdam gaat de spoorcapaciteit verhogen, zowel nationaal als internationaal naar Italië. Daarnaast bieden lage waterstanden in de binnenvaart tijdelijke kansen voor een positieve impuls voor het spoorvervoer. Wel zal de dalende wegvervoerprijs en het toenemende serviceniveau van de containerbinnenvaart met name in het binnenland voor concurrentie zorgen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.