ERS Railways, award

ERS Railways Europees Spoorvervoerder van het Jaar

ERS Railways is verkozen tot Europees Spoorvervoerder van het Jaar tijdens het jaarlijkse European Rail Congress in Londen. De spoorgoederenvervoerder kreeg de prijs vanwege succesvolle implementatie en ontwikkeling van de directe shuttle service tussen Rotterdam en het Poolse Poznan. De award werd overhandigd door Lord Tony Berkeley, voorzitter van de Rail Freight Group en directielid van de ERFA.

Directeur Frank Schuhholz van ERS Railways. “Het, door ERS Railways en diens partners, aanbieden van een directe shuttle service tussen P&O Ferries/Stena Line terminal alsmede RSC Rotterdam en CLIP Terminal in Swarzedz, nabij Poznan, maakt het mogelijk voor klanten om te profiteren van dagelijkse vertrekken in beide richtingen en snelle transit tijden van 22 uur, een afstand van 980 kilometer overbruggend. De elektrische locomotieven die worden ingezet zijn geschikt om in te zetten op grensoverschrijdende routes.”

ERS Railways

ERS Railways heeft met de directe verbinding van de terminals het doel om het aantal handlings flink te verminderen en daarmee de efficiëntie te verhogen op deze competitieve handelsroute. Het voordeel van transport per spoor in vergelijking met het trucktransport is dat er 80 procent minder CO2-uitstoot is.

ERS Railways zet wagons (60’, 90’ en dubbel pocket wagons) in voor verschillend soorten lading: standaard containers, tank containers, maar ook voor het transport van trailers en mega trailers. “ERS Railways maakt het mogelijk om een grote diversiteit aan intermodale transport units te vervoeren en daarmee maatwerk te leveren aan klanten”, aldus ERS Railways.

European Rail Awards

Het doel van de European Rail Awards bestaat er in om het Europese spoornetwerk samen te brengen en de aandacht te vestigen op de belangrijkste uitdagingen en realisaties in de Europese spoorwereld. De awards zijn gericht op het belonen en aanmoedigen van de innovatie in de spoorsector, het bevorderen van de interoperabiliteit, en het verspreiden van de beste praktijkprojecten in heel Europa.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.