goederentrein, Canada, ontploffing

Vergunning van vervoerder Canadese treinramp ingetrokken

De Canadese overheid trekt de vergunning in van de spoorgoederenvervoerder die verantwoordelijk is voor de treinramp in Lac-Mégantic waarbij 47 mensen omkwamen. Het bedrijf, Montreal, Maine and Atlantic Railway (MMA), moet per 20 augustus stoppen omdat het niet voldoende verzekerd is om voor de schade op te draaien.

Vorige week werd al bekend dat de spoorgoederenvervoerder faillissement heeft aangevraagd. De schulden van de goederenvervoerder zijn te hoog opgelopen en er wachten nog megaclaims en schoonmaakkosten als gevolg van de treinramp.

Treinramp

Een geparkeerde goederentrein met 72 oliewagons reed op 6 juli plotseling weg bij een rangeerterrein. Waarschijnlijk had de machinist de locomotief niet goed op de rem gezet. Toen de trein kilometers verderop ontspoorde, ontploften een aantal wagons en gingen ongeveer veertig gebouwen in vlammen op.

Het bedrijf heeft na het ongeluk 67 medewerkers moeten ontslaan. Het gaat om het ergste treinongeluk in Canada in bijna 150 jaar. Het onderzoek loopt nog en kan nog maanden duren.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.