ERS Railways, goederentrein

Nieuwe eigenaar voor ERS Railways

Freightliner Group heeft de intermodale spoorvervoerder ERS Railways in Rotterdam overgenomen van Maersk Line. De overname past volgens het Britse bedrijf in zijn strategie van internationaal zaken doen, maar wel met sterke lokale partners. De overname moet nog goedgekeurd worden.

ERS is opgericht in 1994 als intermodaal railoperator. Sinds de spoorwegonderneming in 2002 ook zelf treinen mag rijden heeft het bedrijf een sterke positie binnen Europa opgebouwd. ERS Railways biedt maritieme achterlanddiensten vanuit de belangrijkste Europese havens, waaronder Rotterdam, Hamburg, Bremerhaven, Lübeck en Rostock, evenals continentaal Europese spoordiensten voor intermodale operators en expediteurs.

Maersk Line

Door corridors via het vaste land in Europa bereikt ERS ook diverse bestemmingen in Italië, Polen, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Tsjechië. ERS is eigenaar van 47 procent van de in Duitsland gevestigde spoorwegonderneming boxXpress.

Zowel Freightliner als ERS zijn al ruim vijftien jaar belangrijke dienstverleners om Maersk Line. Freightliner heeft 2100 werknemers en een vloot van meer dan 200 locomotieven en 5000 wagons.

Groeistrategie

Volgens topman Peter Maybury van Freightliner Group past de overname goed in de groeistrategie van zijn bedrijf na de toetreding tot de Poolse en Duitse markten op het gebied van bulkvervoer. “Het bedrijf heeft een sterk managementteam dat onze servicegerichte aanpak deelt en we kijken ernaar uit om hen te ondersteunen als ERS bezig blijft zijn continentale Europese intermodale diensten te laten groeien.”

Frank Schuhholz van ERS blijft ook na de overname directeur. Hij is blij met het nieuwe moederbedrijf. “Wij verwelkomen Freightliner Group als onze nieuwe aandeelhouder, die ons niet alleen in staat stelt om onze sterke relatie met Maersk Line op de lange termijn uit te bouwen, maar ook om uit te breiden naar nieuwe markten die waarde creëert voor onze klanten en onze nieuwe aandeelhouder.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.