DB Schenker Rail

DB Schenker Rail verliest opdracht aan NIAG

De Duitse spoorgoederenvervoerder Niederrheinische Verkehrsbetriebe Aktiengesellshaft (NIAG) gaat vanaf januari volgend jaar 6,5 miljoen ton steenkool per jaar vervoeren. De opdracht komt van energieleverancier STEAG in het Duitse Essen. DB Schenker Rail heeft daarmee de opdracht verloren. De opdracht heeft een omzet van veertig tot vijftig miljoen euro. De NIAG heeft daarmee met zijn 750 medewerkers een grote opdracht binnengehaald, zo schrijft de Süddeutsche Zeitung.

Zorgenkindje Deutsche Bahn

NIAG heeft de opdracht van DB Schenker Rail afgenomen. Volgens de Duitse krant is DB Schenker Rail het zorgenkindje van moederbedrijf Deutsche Bahn. 

De divisie heeft zich niet hersteld van de terugval na de financiële crisis in 2009.

DB Schenker Rail had vorig jaar een winst van 32 miljoen euro. In 2008 was dat nog 307 miljoen euro. Vooral de vestiging in Duitsland doet het momenteel slecht. Dat bedrijf leidde in het afgelopen jaar een verlies van 60 miljoen euro.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.