Bewoners willen uitstel beslissing spoorgoederenvervoer

Het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking (Rona) heeft woensdagochtend een zwartboek overhandigd aan de vaste Kamercommissie Infrastructuur en Milieu. Het boekje laat aan de hand van veel foto’s zijn wat de gevolgen in het oosten van het land zijn van de voorgenomen intensivering van het spoorgoederenvervoer en waar de knelpunten zitten.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

2 reacties op “Bewoners willen uitstel beslissing spoorgoederenvervoer”

Dennis|23.05.12|13:33

Het argument van het vervoer van gevaarlijke stoffen door woonkernen lijkt mij geen hout te snijden, aangezien de herroutering evoor zorgt dat de treinen niet meer door Rotterdam, Gouda, Woerden, Amsterdam, Hilversum en Amersfoort hoeven te rijden. De gevolgen lijken mij daar bij een ongeval vele male malen groter dan (hoe erg ook) bij een ongeval in een van de kleine woonkernen in het oosten van het land.

Groenewoud|28.06.12|15:59

Het feit dat u een ontploffing van bv. een aantal LPG wagons in het oosten van het land ( ik woon dichtbij het in de randen van de dag goederenspoor IJsellijn in Rheden bij Arnhem, 45000 inwoners, met vele kilometers huizen direct ter weerszijden van het spoor) hoe erg ook toch aanzienlijk minder ernstig inschat dan in het westen en midden van het land, stelt mij zeer gerust, maar niet heus.
Dat pro-spoor juist voorgaande reactie plaatste, stemt mij even zeer zeer gerust, maar niet heus.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bewoners willen uitstel beslissing spoorgoederenvervoer | SpoorPro.nl

Bewoners willen uitstel beslissing spoorgoederenvervoer

Het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking (Rona) heeft woensdagochtend een zwartboek overhandigd aan de vaste Kamercommissie Infrastructuur en Milieu. Het boekje laat aan de hand van veel foto’s zijn wat de gevolgen in het oosten van het land zijn van de voorgenomen intensivering van het spoorgoederenvervoer en waar de knelpunten zitten.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

2 reacties op “Bewoners willen uitstel beslissing spoorgoederenvervoer”

Dennis|23.05.12|13:33

Het argument van het vervoer van gevaarlijke stoffen door woonkernen lijkt mij geen hout te snijden, aangezien de herroutering evoor zorgt dat de treinen niet meer door Rotterdam, Gouda, Woerden, Amsterdam, Hilversum en Amersfoort hoeven te rijden. De gevolgen lijken mij daar bij een ongeval vele male malen groter dan (hoe erg ook) bij een ongeval in een van de kleine woonkernen in het oosten van het land.

Groenewoud|28.06.12|15:59

Het feit dat u een ontploffing van bv. een aantal LPG wagons in het oosten van het land ( ik woon dichtbij het in de randen van de dag goederenspoor IJsellijn in Rheden bij Arnhem, 45000 inwoners, met vele kilometers huizen direct ter weerszijden van het spoor) hoe erg ook toch aanzienlijk minder ernstig inschat dan in het westen en midden van het land, stelt mij zeer gerust, maar niet heus.
Dat pro-spoor juist voorgaande reactie plaatste, stemt mij even zeer zeer gerust, maar niet heus.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.