‘Weinig hinder voor goederentreinen tijdens storing’

Het spoorgoederenvervoer heeft donderdagochtend nauwelijks hinder ondervonden van de treinstoring rond Amsterdam. Dat zegt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.

Het aantal goederentreinen dat wel te maken kreeg met de calamiteit – die spoorgebruik rond de hoofdstad urenlang onmogelijk maakte – was niet meer dan ‘een handjevol’ en zeer waarschijnlijk ‘niet meer dan drie’. De woordvoerder kon vrijdag niet met zekerheid zeggen om welke bedrijven het precies ging.

De hinder voor het spoorgoederenvervoer bleef volgens ProRail beperkt omdat de storing in de ochtendspits ontstond. Op dat moment van de dag rijden weinig goederentreinen omdat de spoorcapaciteit hoofdzakelijk wordt benut voor reizigersvervoer.

Ochtendspits

De zes maatschappijen die doorgaans in de ochtendspits rond Amsterdam actief zijn, zijn donderdagochtend gebeld door ProRail om hen op de hoogte te stellen van de problemen. Het ging daarbij om bedrijven als DB Schenker, Rurtalbahn en Capital Belgium.

Er zijn vooralsnog geen schadeclaims ingediend bij ProRail. Die worden ook niet verwacht, aldus de zegsman. “Anders hadden we die nu al wel binnengekregen. Mochten we alsnog een claim krijgen, dan wordt die gewoon beoordeeld.”

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Weinig hinder voor goederentreinen tijdens storing’ | SpoorPro.nl

‘Weinig hinder voor goederentreinen tijdens storing’

Het spoorgoederenvervoer heeft donderdagochtend nauwelijks hinder ondervonden van de treinstoring rond Amsterdam. Dat zegt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.

Het aantal goederentreinen dat wel te maken kreeg met de calamiteit – die spoorgebruik rond de hoofdstad urenlang onmogelijk maakte – was niet meer dan ‘een handjevol’ en zeer waarschijnlijk ‘niet meer dan drie’. De woordvoerder kon vrijdag niet met zekerheid zeggen om welke bedrijven het precies ging.

De hinder voor het spoorgoederenvervoer bleef volgens ProRail beperkt omdat de storing in de ochtendspits ontstond. Op dat moment van de dag rijden weinig goederentreinen omdat de spoorcapaciteit hoofdzakelijk wordt benut voor reizigersvervoer.

Ochtendspits

De zes maatschappijen die doorgaans in de ochtendspits rond Amsterdam actief zijn, zijn donderdagochtend gebeld door ProRail om hen op de hoogte te stellen van de problemen. Het ging daarbij om bedrijven als DB Schenker, Rurtalbahn en Capital Belgium.

Er zijn vooralsnog geen schadeclaims ingediend bij ProRail. Die worden ook niet verwacht, aldus de zegsman. “Anders hadden we die nu al wel binnengekregen. Mochten we alsnog een claim krijgen, dan wordt die gewoon beoordeeld.”

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.