Weinig overlast goederenvervoer door winter

De winterse omstandigheden op het spoor hebben het goederenvervoer niet tot nauwelijks gehinderd. Dat heeft brancheorganisatie KNV Spoorgoederen laten weten aan Nieuwsblad Transport.

Volgens KNV-directeur Ad Toet heeft ProRail voor het gemengde net naar beste kunnen gehandeld. Zo werden in goed overleg dienstregelingen aangepast. Voor de brancheorganisatie is er dan ook geen reden om een klacht in te dienen bij ProRail.

Betuweroute

Dat het spoorgoederenverkeer niet veel last had van de sneeuwval en de koude kwam onder meer door werkzaamheden in Duitsland op het traject Emmerich – Oberhausen. Daardoor stond er geen treinverkeer op de Betuweroute gepland.

Volgens woordvoerder Jelle Rebbers van DB Schenker was er wel sprake van enige overlast, onder meer op rangeercentrum Kijfhoek bij Barendrecht, door onbruikbare wissels door sneeuw en vorst en niet goed functionerende railremmen voor de automatische sorteerinrichting.

Overlast

Rebbers denkt echter dat met het aantreden van Marion Gout als ceo van ProRail er meer aandacht is gekomen voor het goederenvervoer per spoor. Daardoor is de overlast beperkt gebleven.

 

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.