Station Utrecht

Vannacht reparatie wissel op traject Amsterdam-Den Bosch

Door een kapotte wissel nabij Utrecht, zijn er de nodige problemen op het traject tussen Amsterdam en Den Bosch. PVL83/Flickr/CC BY-ND 2.0

Het treinverkeer tussen Amsterdam en Den Bosch ondervindt vandaag de nodige hinder vanwege een kapotte wissel bij Utrecht. “Er is een wissel kapot nabij Utrecht en er is voor gekozen om die vannacht te repareren”, vertelt ProRail-woordvoerder Jeroen Wienen.

“Natuurlijk hadden we kunnen besluiten om de wissel direct te repareren, maar zo’n reparatie neemt al gauw vier uur in beslag”, legt Wienen uit. “Gedurende die periode kun je dan helemaal geen treinen laten rijden op het traject. Omdat Amsterdam-Den Bosch zo’n drukke verbinding is hebben we besloten de reparatiewerkzaamheden vannacht uit te voeren.”

ProRail hoopt dat de problemen morgenochtend vroeg voorbij zijn. NS houdt een slag om de arm en stelt dat pas vanaf 11.00 uur vrijdagochtend alle treinen weer volgens dienstregeling rijden. “We laten nu twee treinen per uur rijden op het traject”, aldus Wienen. “Dat doen we uit veiligheidsoverwegingen. Natuurlijk houden we nauwlettend in de gaten dat alles goed gaat. Mogelijk moeten treinen op het traject in de nabijheid van de wissel iets langzamer rijden.”

ProRail probeert het treinverkeer zo goed mogelijk op gang te houden, maar neemt geen onverantwoorde risico’s. “Er rijden treinen op alle verbindingen, alleen de treinen tussen Rhenen en Uitgeest liggen er helemaal uit”, zegt Wienen. “De internationale treinen leiden we om en dat kan voor enige vertraging zorgen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.