Tweede Kamer

Tweede Kamer wil dat NS zelf duurdere kaartjes voorkomt

Een groot deel van de Tweede Kamer ziet extra steun voor NS niet zitten (foto ter illustratie). Shutterstock

Moet de overheid opnieuw geld geven aan de NS om te voorkomen dat treinkaartjes duurder worden? Een meerderheid van de Tweede Kamer ziet dat niet zonder meer zitten, bleek donderdag in een commissiedebat.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Redactie SpoorPro/ANP

2 reacties op “Tweede Kamer wil dat NS zelf duurdere kaartjes voorkomt”

Illya Vaes|08.03.24|14:52

Zo lachwekkend (als het niet zo droevig was): eerst allemaal over elkaar heen buitelen dat NS koste wat het kost de concessie onderhands moet krijgen en vervolgens verbazing / ongeloof / boosheid dat je weer gechanteerd wordt door je eigen bedrijf… Dit is niet meer het NS van 1992.

Patrick EHV|12.03.24|09:38

TK heeft gelijk. Kosten voor de reiziger worden constant gehouden. NS moet manieren vinden om de kosten te verlagen. Bijv het vernieuwen van het organisatiemodel, een pyramidestructuur dat stamt uit de tijd van de Industriele Revolutie is hoog nodig. Kijk naar zelfsturende team. Dit levert meer voldoening voor werknemers op, minder managementlagen en slagkrachtigere organisatie. Overwin weerstand management, die eigenlijk status-quo willen houden omdat ze veel betaald krijgen voor wat ze leveren

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tweede Kamer wil dat NS zelf duurdere kaartjes voorkomt | SpoorPro.nl
Tweede Kamer

Tweede Kamer wil dat NS zelf duurdere kaartjes voorkomt

Een groot deel van de Tweede Kamer ziet extra steun voor NS niet zitten (foto ter illustratie). Shutterstock

Moet de overheid opnieuw geld geven aan de NS om te voorkomen dat treinkaartjes duurder worden? Een meerderheid van de Tweede Kamer ziet dat niet zonder meer zitten, bleek donderdag in een commissiedebat.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Redactie SpoorPro/ANP

2 reacties op “Tweede Kamer wil dat NS zelf duurdere kaartjes voorkomt”

Illya Vaes|08.03.24|14:52

Zo lachwekkend (als het niet zo droevig was): eerst allemaal over elkaar heen buitelen dat NS koste wat het kost de concessie onderhands moet krijgen en vervolgens verbazing / ongeloof / boosheid dat je weer gechanteerd wordt door je eigen bedrijf… Dit is niet meer het NS van 1992.

Patrick EHV|12.03.24|09:38

TK heeft gelijk. Kosten voor de reiziger worden constant gehouden. NS moet manieren vinden om de kosten te verlagen. Bijv het vernieuwen van het organisatiemodel, een pyramidestructuur dat stamt uit de tijd van de Industriele Revolutie is hoog nodig. Kijk naar zelfsturende team. Dit levert meer voldoening voor werknemers op, minder managementlagen en slagkrachtigere organisatie. Overwin weerstand management, die eigenlijk status-quo willen houden omdat ze veel betaald krijgen voor wat ze leveren

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.